Kniha určená pro širokou lékařskou veřejnost si klade za cíl podat ucelený a současný pohled na celiakii jako na systémovou autoimunitní chorobu. Historické a epidemiologické souvislosti této nemoci představuje kniha jako velmi časté a mnohdy opomíjené. Důraz je kladen na neobyčejně pestré klinické projevy, ...
Žijeme naozaj v dobe jedovej? Odpovede na túto a mnoho ďalších otázok, inšpirovaných knihou "Doba jedová" autorov Anny Struneckej a Jiřího Patočku prináša kniha "Doba jedová 2". Autori ponúkajú čitateľom pútavé čítanie o bežných nápojoch, nových typoch potravín i o úskaliach a rizikách konzumácie sladkostí. ...
Další knížka nové edice pojednává o onemocněních slinivky břišní, především o diagnostice a léčbě jednotlivých chorob. Pacienti zde mohou najít návod k tomu, jak se vypořádat s dietními a režimovými opatřeními, informace o podstatě choroby a o možných diagnostických procedurách. Tím se stávají partnery ...
Jezte potraviny vypěstované v lokalitě, kde bydlíte.Jezte jen čerstvé a čerstvě uvařené pokrmy, které vám chutnají.Jezte jen tehdy, když máte skutečně hlad.Nespěchejte během jídla a každé sousto důkladně pokousejte.Jakmile pocítíte první příznaky nasycení, přestaňte jíst. *Známý lékař si je vědom toho, ...
Výživové odporúčania a množstvo receptov pre krvnú skupinu A -pestovateľov. Autorka tejto knihy (i množstva ďalších kníh o zdravej výžive) Pavla Momčilová výživu podľa krvných skupín vrele odporúča na základe vlastnej skúsenosti. Po troch mesiacoch stravovania sa podľa svojho typu krvnej skupiny (má ...
Zácpa je nemocí civilizační, je způsobena sedavým způsobem života, dietou s malým obsahem vlákniny a tekutin, potlačováním defekčního reflexu, změnou režimu. Tato kniha by měla být o prevenci zácpy a o pokusu vrátit tělu v dnešní uspěchané době možno st přirozených reflexů a také stravu, na kterou bylo ...
POPIS.Ďalšie pokračovanie zdravého chudnutia, bez hladovania a bez jo-jo efektu, prináša nové jednoduché recepty na diétne pokrmy, nové jedálničky z bežne dostupných surovín a opäť mnoho rád ku krabičkovému varenie, zameriavajúcich sa na to, aby sme nestrávili pri príprave pokrmov zbytočne veľa času. ...
Druhé vydání úspěšného svazku edice Dieta je určeno pacientům s chorobami ledvin a močových cest. Svazek je doplněn některými novými poznatky a vedle základních informací zkušeného nefrologa k nejčastějším chorobám, jejich diagnostice a léčbě, obsahuje více než 100 receptů na výživově hodnotné a chuťově ...
Publikácia Čo sa deje s potravinami pri príprave pokrmov je zameraná na získanie informácií ako zachádzať s potravinami pri príprave pokrmov, aby bola zaistená ich hygienická nezávadnosť, dobrá stráviteľnosť a využiteľnosť i obsah živín (bielkovín, tukov, sacharidov, minerálnych látok) i látok ochranných ...
TOFU – sójový sýr má výhodnou skladbu bílkovin, je zcela bez cholesterolu a patří do zdravé výživy. Naše recepty na přípravu chutných a doslova labužnických pokrmů jistě oceníte. Zkušená autorka uvádí 150 receptů na vynikající pokrmy z TOFU, které běžně připravuje i ve své domácnosti. Dává také mnoho ...
Vydání: první Formát: 168 x 240 mm, celobarevné, rozkládací strany Vazba: Kroužková vazba v pevných deskách Provedení: celobarevné, rozkládací strany, součástí knihy je plastové měřítko Edice: Edice Hubneme s rozumem Počet stran: 384.Kniha v několika částech spojuje vše, co potřebujete vědět pro změnu ...
ĎALŠIE OZNÁMENIE.V našej ponuke nájdete taktiež ďalšie zdravé kuchárky.Ďalšie informácie o knihe Domáce krabičková diéta 2 nájdete v článkoch:.Ako bežné potraviny nahradiť za "zdravšie"?,.Krabičková diéta,.Domáce krabičková diéta 2.POPIS.Úryvok z úvodu:.Ani vo sne som netušila, čo spôsobí uvedenie Domáce ...
Hrnce Loremis značky Ambition sú starostlivo vyrobené z vysoko kvalitnej nerezovej ocele 18/0 s dôrazom na každý detail. Hrnca v modernom a elegantnom tvare, v kombinácii s neobvyklými úchytkami na pokrievke. Hrnce majú hrubé dno a steny (0,5 mm) pre rýchle a rovnomerné nahrievanie. Ľahko je udržíte ...
V úvodním slově lékař-specialista rozebírá podstatu onemocnění, jeho příznaky a nutnost změny životosprávy. Následuje tabulka doporučených a zakázaných potravin a 60 receptů na teplá i studená dietní jídla, která sestavila vrchní dietní sestra FN Královské Vinohrady. Recepty označené DIA jsou vhodné ...
Více než 300 jednoduchých receptů (s berevnými fotografiemi a podrobným postupem) na skvělá chutná jídla k nejrůznějším příležitostem. Recepty se zmenšeným množstvím soli pomohou snížit váš krevní tlak a spolehlivě ho udrží na nízké úrovni. U každéh o receptu jsou uvedeny jeho další výhody prospívající ...
Kniha - Léčivé účinky, historie a recepty - autor Karel Machala, 184 stran, česky, pevná bez přebalu matná Kvašená zelenina od A do Z: Léčivé účinky, historie a receptyKvašená zelenina je už tisíce let tradiční potravinou snad všech národů. Moderní dobou pozapomenutá zásobárna velkého množství živin ...
Posláním diabetické diety je udržet v krvi individuálně co nejlepší hladinu cukrů a tuků. Nelze však zapomínat ani na nutnost udržet žádoucí přísun vitamínů, minerálů a tzv. esenciálních aminokyselin, jež si tělo neumí samo vytvořit. Z obsahu: Ještě než začneme konzervovat potraviny Základní pravidla ...