Jacobs Douwe Egberts Espresso 1000g

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Zrnková káva

Zrnková káva Jacobs Espresso 1000g Káva Jacobs Espresso je tvořena tmavě praženými zrny, které vynikají svou plnou chutí a jejich aroma má nádech tmavé čokolády. Proto jsou zrna této kávy perfektní zejména pro přípravu mnoha druhů káv s mlékem, jako je cappucino nebo caffe latté. Nepouhrdnou jí však ...viac

Nejoblíbenější produkty v kategórií Zrnková káva

Popis

Zrnková káva Jacobs Espresso 1000g Káva Jacobs Espresso je tvořena tmavě praženými zrny, které vynikají svou plnou chutí a jejich aroma má nádech tmavé čokolády. Proto jsou zrna této kávy perfektní zejména pro přípravu mnoha druhů káv s mlékem, jako je cappucino nebo caffe latté. Nepouhrdnou jí však ani milovníci jemnějšího, ale kvalitního expressa. Kávová zrna se tak pomocí vašeho kávovaru změní v lahodnou kávu s hustou krémovou pěnou. Jacobs pro vás praží kávu pod přísným dozorem a proto v každém balení naleznete jen tu nejvyšší kvalitu. zrnková káva s tmavě praženými zrny plná chuť a aroma tmavé čokoládyvhodná pro kávomlýnky a automaty balení: 1000 gvýrobce: Jacobssložení kávy: arabica Dokonalá kombinace sladkosti a příjemné nakyslosti Více o kávě Arabica Směs kávových zrn Arabica z Brazílie a Peru. Brazilská přírodní Arabica z regionu Santos přispívá ke sladkosti a struktuře šálku. Z Peru je do směsi přidána "promytá Arabica": při použití tohoto dodatečného kroku zpracování v místě původu jsou kávová zrna ponechána asi 3 dny v nádržích s vodou. Fermentace ovlivní chuť kávy, která se vyznačuje větší svěžestí a výraznější kyselostí a vůní. Drobné střípky o kávě Podle dochovaných záznamů pochází káva z Etiopie, odkud se postupně rozšířila do celého světa. Arabové nejdříve svůj nalezený poklad v podobě nalezených kávových bobů a kávy samotné dlouze hlídali, ale dříve nebo později došlo k jejímu rozšíření i za hranice Arábie. Například do Brazílie, největšího světového producenta kávy, se káva dostala kolem roku 1730. Šikovný důstojník se tehdy dostal do přízně manželky panovníka ve Francouzské Guyaně a brazilská nadvláda v kávě mohla začít. Mimo to se k počátkům jejího objevení také vztahuje mnoho legend. Ta nejznámější tvrdí, že habešský pastevec koz Kaldi si povšiml, že jeho zvířata vždy ožijí, když se napasou bobů z neznámého keře. Proto boby z keře sesbíral a svěřil se místnímu opatovi. Ten nejdříve boby odsoudil a jejich povzbudivé účinky připsal ďáblu a vhodil je do ohně. Vůně kávových zrn však donutila opata změnit názor. Od té doby slouží upražená, rozdrcená kávová zrna zalitá vodou jako povzbuzující nápoj k tomu, aby mniši vydrželi recitovat své dlouhé modlitby. A věděli jste, že káva je druhou největší světovou komoditou? Na její produkci se podílí více než 25 miliónů lidí a další půl miliarda se podílí na její distribuci. Samotná káva dále neobsahuje žádné kalorie, ale podílí se na jejím spalování. Jeden šálek kávy obsahuje 70 kávových zrn a nejdražší káva je káva z cibetšího trusu (cibetka je malé kunovité zvíře). Každý den se navíc vypije neuvěřitelných 2,25 miliardy šálků kávy. Kolik jich vypijete vy?

Reklama

Reklama