Jak správně připravit bifteky, jak můžeme udělat řízek pokaždé jinak, recepty na plátky masa v různých obalech s různými náplněmi, do jakých marinád naložit minutkové plátky masa, to vše obsahuje kuchařka na rychle a chutně upravená masíčka.Dátum vydania: 1.12.2007Vydanie: 1.Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7322-111-9Strán: ...
Vánoce, Vánoce přicházejí a všichni se na ně těší. Především děti, ale i dospělí, neboť Vánoce jsou svátky klidu, míru a lásky. Lidé je slaví, obdarovávají se a přitom hodují. Dopřávají si nejrůznější dobroty, mezi nimiž má přední místo cukroví. Lze je koupit, ale k našim vánočním tradicím patří odedávna ...
VÝPRODEJKniha obsahuje skutečně podrobný popis všech povolených přídatných látek v potravinách včetně možného zdravotního dopadu jejich konzumace. Dozvíte se také, jak a proč se používají různé skupiny přídatných látek a jak se výrobcům daří nás konzumenty "ošidit". Naleznete tu i jednostránkový seznam ...
Kniha - autor Karel Sládek, 80 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Knížka Do hlubin rybářovy duše uvádí čtenáře do bohatého života nad i pod vodní hladinou. Vypráví o vodě, rybách, řekách, pramenech, potůčcích, rybnících, rybářích a o tom, co vodní svět a jeho pozorování přináší citlivému člověku. ...
Kniha – autor Zuzana Petrášková, 79 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá. Jste v pečení začátečník a hledáte takové recepty, které hravě zvládnete i bez zkušeností? Nebo jste již zkušený pekař.
Pestrý výběr rychlých a chutných receptů, vhodných nejen pro přípravu každodenních večeří. Recepty z edice Nové recepty naší rodiny obsahují běžně dostupné suroviny a jsou jednoduché na přípravu, takže je zvládne opravdu každý.Dátum vydania: 2.7.2019Vydanie: 1Väzba: brožovanáISBN: 978-80-7322-217-8Strán: ...
Kuchařka z oblíbené edice Nové recepty naší rodiny obsahuje jak univerzální recepty, které se dají připravit téměř z jakéhokoli druhu ovoce, tak i recepty na moučníky z konkrétního druhu. Je zde i kapitola na moučníky ze zeleniny, které získávají čím dál větší oblibu.Dátum vydania: 9.9.2019Vydanie: 1.Väzba: ...
Maso zvěře, tj. zvířat volně žijících v lesích, polích, mokřinách a na rybnících, tzv. zvěřina, je velmi chutné a nutričně velmi hodnotné. Nemáme-li v rodině myslivce, pak dnes dobře nakoupíme kvalitní zvěřinu nejen ve specializovaných prodejnách, ale také ve větších supermarketech. Naší předkové dobře ...
Upravte svou váhu, získejte pocit vitality, braňte se vzniku cukrovky a kardiovaskulárních nemocí – za stravu s nízkým glykemickým indexem vám vaše tělo poděkuje!Určitě víte, že když se pořádně nacpete, ještě to nemusí znamenat, že pocit sytosti vám vydrží a vaše tělo bude mít dostatek energie až do ...
Základní surovina TEGRAL je vyrobena výhradně z "oživlého" naklíčeného obilí či jedlých semen. Právě díky tomuto přírodnímu postupu a šetrnému zpracování má finální výrobek pečivo z TEGRALU mimořádně vysokou nutriční hodnotu (vitaminy, minerální látky, enzymy a velký obsah vlákniny). Jeho častá konzumace ...
Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dnes dokazuje i vědecký výzkum po celém světě, že nejzdravější zelenina je ta, která ...
Alergií u nás trpí až 8 % dětí a 3 % dospělých, většina z nich je přitom alergická na nejběžnější potravinové alergeny - bílkoviny kravského mléka a vajec.Prudká reakce na potraviny může vést až k život ohrožujícímu anafylaktickému šoku.Vyloučit z jídelníčku veškerou stravu obsahující mléko a vejce se ...
"A co je vlastně zdravé? Ví to někdo? Tony razil heslo, že jídlo, po kterém je mu lehko, zasytí ho, lahodí oku, nosu i jazyku, je prostě OK. Tečka. Můj kuchařský guru zcela ovlivnil můj pohled na stravování. Již dávno vím, že zdravé jídlo není o kalorických tabulkách. Naše strava musí být pestrá, rozmanitá, ...
Polévka je tradiční součástí nejen naší, ale i zahraničních kuchyní. Má mnoho podob, od těch lehčích, podávaných jako předkrm, přes polévky vydatné, které lze servírovat třeba k večeři. Až třeba po polévky sladké ovocné, nebo osvěžující, polévky studené. Toto vše naleznete v této kuchařce.
Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dnes dokazuje i vědecký výzkum po celém světě, že nejzdravější zelenina je ta, která ...
Kniha - 88 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde ...
Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých, kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína a ještě víc piva, se nikdy neobešlo bez vysoké spotřeby mouky, cukru, hrozinek a mandlí, medu, máku, ...
Nestihli jste nakoupit? Nezoufejte! Tato kuchařka vychází přesně z tohoto scénáře. Najdete zde recepty na jednoduché pokrmy, které nevyžadují dlouhou a složitou přípravu a suroviny budete mít mnohdy jednoduše po ruce z běžných domácích zásob.
V knize najdete další vynikající recepty pro ty, kteří jedí, nebo připravují bezlepkovou dietu. Kniha je opět plná krásných originálních fotografií, sliny se vám začnou sbíhat již při jejích prohlížení, natož pak, až ty dobroty opravdu připravíte a sníte! Stále platí, že jídla jsou zdravá, levná a hlavně ...
Udělejte ze své kuchyně místo, kde budete svůj volný čas trávit s radostí! Autorky blogu Dobrá sezóna ukazují, jak spojit tradice s moderními postupy a vytvořit krásné i užitečné věci. Kniha je rozdělená do tří tematických oddílů: Květinové dekorace, Jedlé dárky a Stolování. V každém z nich najdete spoustu ...