Ani ryba, ani rak

Jiní zákazníci nakoupili v:
Cena: Ihned Do obchodu

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Slovenský jazyk a literatura

Okořeňte si studium cizích jazyků humorem!Určitě znáte slovní spojení "hodit flintu do žita", "držet palce" či "mít obě ruce levé." Možná ale nevíte, že jde o idiomy – ustálená slovní spojení, jejichž význam nelze odvodit z běžných významů slov, z nichž se skládají. Idiomatická spojení mají často v daném ...viac

Nejoblíbenější produkty v kategórií Slovenský jazyk a literatura

Popis

Okořeňte si studium cizích jazyků humorem!Určitě znáte slovní spojení "hodit flintu do žita", "držet palce" či "mít obě ruce levé." Možná ale nevíte, že jde o idiomy – ustálená slovní spojení, jejichž význam nelze odvodit z běžných významů slov, z nichž se skládají. Idiomatická spojení mají často v daném jazyce více variant – například podle regionálního původu nebo období vzniku. Slovní spojení se stejným významem však velmi často najdeme i napříč různými jazyky. Najít a vypátrat je ale není vůbec jednoduché. Autor knihy si tu práci dal a k českým idiomům vyhledal nejbližší ekvivalenty v oficiálních jazycích Evropské unie. Výsledkem je tato originální humorně-naučná knížka, která nejen pobaví, ale především umožní osvojit si mnoho zajímavých idiomů a proniknout tak lépe do studia cizích jazyků.

Reklama

brand name

Prohlédněte si další Slovenský jazyk a literatura, nejprohlíženější produkty N/A nebo nejlevnejší Slovenský jazyk a literatura.

Reklama