Kniha - autor Doreen Virtue, 174 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Živá strava pro zdraví a dlouhověkost.Nyní se můžete radovat ze všech blahodárných účinků, které s sebou stravování založené na přijímání čerstvých plodin přináší, a zároveň si pochutnávat na výborných jídlech. V této nádherné ...
Druhé vydanie úspešného radcu pri výrobe domácich klobás, jaterníc i ďalších špecialít zo zabíjačky Vám opäť poskytne mnoho cenných rád, pokynov i predpisov pri domácom spracovaní mäsa. Autorom je MVDr. Jozef Ďurík - syn mäsiarského živnostníka, vyučený v odbore mäsiar-porážkar, ktorý bol uznávaným odborníkom ...
Uzení potravin má dlouhou tradici. Touto metodou se provádí aromatizace a prodloužení trvanlivosti nejen u klasických surovin, jako jsou maso a ryby, ale chuť se tak dá zjemnit rovněž u soli, vajec, chleba, ovoce, zeleniny, sýra, ořechů, bylinek, a dokonce i sladkostí. A pokud jste si až do dnešního ...
Kniha Uršuly Flemingové Uchop kopřivu – pozitivní přístup k bolesti poskytuje návod a metodu, jak se v životě aktivně potýkat s bolestí, strachem a utrpením z vlastních, skrytých zdrojů i tehdy, kdy lékařská věda už nemůže pomoci.Nejde jen o ryze odbornou příručku, ale o ohlédnutí autorky, kdysi přední ...
Rajče je zvláště hodnotný antioxidant, jejž lidské tělo nedokáže vytvořit, a proto jej získává pouze z několika druhů plodin, které je obsahují. Rajčata mají zároveň málo kalorií (17–20 na 100?g) a neztrácí své tělu prospěšné a výživné vlastnosti, včetně vysokého obsahu lykopenu, když jsou v potravinářském ...
Kniha – 128 stran, česky, pevná bez přebalu matná V předkolumbovské střední Americe byla čokoláda používána při rituálech, obklopená aurou posvátnosti a tajemství. Ve skutečnosti si čokoládu mohli dopřát pouze panovníci, šlechtici a válečníci. Podle Mayů to bylo "jídlo bohů". Výběr Academie Barilly je ...
Název: Mak na našom stoleAutor: Otília Jurgová; Katarína KaššováJazyk: slovenský jazykNakladatelství: Mladé letáZnačka: Mladé letáDruh: KnihaVazba: Brožovaná bez přebalu leskláPočet stránek: 120V prodeji od: 11/2018Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x0 mmISBN: 978-80-10-03286-0.
Kniha - autor Klára Trnková, česky, Spirálová, kroužková.Babiččiny nedělní sladkosti na celý rok jsou doplňkem úspěšné řady Tajných receptů naší babičky. Moučníky jsou oblíbenými pochoutkami patřící k nedělnímu menu nebo k odpolední svačině.Publikace by měla sloužit jako připomínka předpisů na jednoduché, ...
Hokejka, kuchař, trenér, běžec, cestovatel a bůhvíco ještě. Těch nálepek už jsem měl hodně. Chcete vědět, jak jsem k nim přišel? O tom vám teď povím všechno. Tohle totiž není obyčejná kuchařka, ale taky celej můj životní příběh. Ke každýmu období, o kterým budu vyprávět, přidám několik receptů a poradím, ...
Autor : Zuzana Grofová, Popis : V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti. V dnešní době se klade ...
Kniha - Známá bloggerka vás přesvědčí, že cesta za štíhlou linií může být sladká! - autor Barbora Svobodová, 144 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Známá bloggerka vás přesvědčí, že cesta za štíhlou linií může být sladká!Sen o dokonalé postavě a současně opravdu dobrém sladkém jídle nemusí být jen ...
Theobroma cacao, čokoláda, "pokrm bohů". Lahůdka či příčina migrén? Afrodiziakum nebo lék? Náboženský symbol či dokonce měna jihoamerických indiánů? Autoři této knihy odhalují všechna tajemství, která se za staletí kolem této lahodné pochoutky nashromáždila. Je to historie plná překvapivých zvratů, ve ...
Kniha - autor Vladimíra Havlová; Simona Kratochvílová, 160 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Publikace "Jednoduché a zdravé recepty pro seniory" je určena pro osoby vyššího věku, kteří si chtějí udržet co možná nejlepší fyzické a psychické zdraví. V úvodu lékaře se čtenář dozví o rizicích a ...
Kulinární monografie o jedné rostlině, a zejména o jejím uplatnění v kuchyni. Představuje dvacet receptů sestavených vždy pro celé menu, od polévky a salátu přes hlavní chod a dezert, včetně návodů na slané i sladké konzervování. Každý recept doprovází fotografie. Doprovodná textová část obsahuje obecný ...
321 praktických rad, co nasbírat 123 skvělých návodů, jak to uvařit Kniha Na houby s Jardou není odbornou mykologickou příručkou. Její autor Jaroslav Tůma je praktik, který se houbami a jejich zpracováním v kuchyni zabývá čtyři desítky let. O zkušenosti, jež za tu dobu nasbíral, se teď dělí se všemi, ...
Výpočtové pravítko nutričních hodnot. Zpracovává přehledným způsobem nejnovější zásady stravování pro diabetiky, ale především pro všechny, kterým záleží na racionálním způsobu stravování. Součástí všech receptů jsou, mimo použitých surovin a popisu zpracování, i přepočty živin a potravin, včetně kalorických ...
Kniha - 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Těsto na pravý chléb se připravuje s kváskem, i když je to časově náročnější, než kdybychom pracovali s droždím. Je důležité správně si naplánovat čas mezi kváskováním, mísením a pečením. Chléb a pečivo z kváskového těsta má lehčí strukturu a i po několika ...