Již více než deset let vycházejí malé sešitky rodinných receptů nazvané Tajné recepty naší babičky. Původně měly být jen vánoční a velikonoční, ale pro nečekaný úspěch vycházejí další recepty vztahující se k nějaké příležitosti. Tato knížečka je souborem vybraným pro nejkrásnější svátky každého ročního ...
Hantec v zážitcích padesáti osobností šoubyznysu. První hantecová kuchařka na světě. Jídla s příběhem. To, že hantec způsobuje dobrou náladu a navíc chutná skvěle, zjistíte v dvojknize 50 odstínů hantecu / 50 chutí hantecu. V padesáti rozhovorech s našimi celebritami, které se nějakým způsobem "dotkly" ...
Kniha – autor Zuzana Petrášková, 79 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá. Jste v pečení začátečník a hledáte takové recepty, které hravě zvládnete i bez zkušeností? Nebo jste již zkušený pekař.
Kniha - autor Jaroslav Olša, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.U nás malajsijská kuchařka dosud nevyšla. Tato knížka nabízí čtenáři možná první setkání s Malajsií a seznamuje uživatele se zvláštnostmi a exotickými jídly všech částí této krásné tropické země. Poutavý úvod také čtenáře zasvětí ...
Kuchařská kniha pro milovníky country muziky, trampingu, pohody a dobrého jídla Po úspechu knih Sám doma a hladový a Sama doma a hladová se autor Matej Pospíšil pustil do trampské tématiky. Zábavná kniha obsahuje chalupárské a tábornické recepty jak ceského, tak amerického ci mexického puvodu. Postupy ...
Předkládám Vašemu pozornému kritickému oku výběr z receptů, které jsem naschromáždila, upravila a vyzkoušela, některé i vymyslela, během deseti let, kdy jsem byla nucena svým zdravotním stavem a zhoršujícím se zdravím členů mé rodiny, naučit se vařit dietně. Změnit stravovací návyky prospěje i zoufalým ...
Kniha - autor Tereza Obermajerová, 110 stran, česky Zdravě, moderně, snadno Na sladké se dá jít zdravě a tato kuchařka je toho důkazem. Kombinuje raw, veganský a bezlepkový i klasický přístup. Nevzdává se cukru, ale snaží se ho nahrazovat přírodními sladidly. Namísto pšeničné mouky je použita mouka zdravější. ...
Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různe otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyžší úroveň.Dátum ...
Novinka z edice Apetit, Kuchařka pro singles přináší spoustu nápadů a receptů, co si uvařit, když jste sami doma. Má smysl vařit, když budete jíst sami? Rozhodně ano! Vaření pro jednoho je rychlejší, jednodušší a také méně namáhavé než pro více lidí. Když se neodbudete, prospějete své duši i tělu víc ...
Uzení je starobylá metoda zpracování potravin, prodložení jejich trvanlivosti a zlepšení chuti. Šéfkuchař Jeremy Schmid vám krok za krokem vysvětlí nejen jak si udělat vlastní udírnu, ale i jak správně připravit, ochutit a vyudit různé druhy masa a dalších potravin, aby byl výsledek co nejlepší. Každou ...
Academia Barilla vybrala 50 receptů na sladké i slané košíčky, které zahrnují italskou tradici pečiva s dlouhou historií i inspirací místními specialitami. Košíčky jsou skvělou příležitostí promyslet v menším měřítku mnoho regionálních receptů, které jsou oceňovány po celém světě: kávové košíčky s mascarpone ...
Kniha - autor Barbara Nesvadbová, 224 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Jak nepodlehnout trendům? Jak lichotit vlastní postavě? Jak najít šaty, za kterými se každý muž otočí? Móda je komunikační prostředek. Oblečení o nás říká víc, než si myslíme. A než jsme ochotné si přiznat. Jistě neplatí, ...
Druhý díl knihy se týká afrických a asijských způsobů stolování a gastronomie a seznamuje nás s tradicemi jednotlivých regionů.
Kniha - autor Kate Allinson; Kay Featherstone, 272 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Autorky populárního blogu Pinch of nom a stejnojmenné kuchařky (u nás vyšla pod názvem Špetka chuti), připravily další knihu. Uvádějí v ní stovku receptů, podle kterých uvaříte během třiceti minut lahodné pokrmy, ...
V kuchyni sú čoraz obľúbenejšie filety z kuracích pŕs, pretože sa dajú všade kúpiť a vďaka relatívne prírodnej chuti si ich každý ľahko okorení a ochutí podľa vlastnej chuti. Kuracie prsia môžeme plniť, pomlieť, krájať na plátky, kocky či pásiky. Pečenie, varenie a dusenie je časovo nenáročné. Vďaka ...
Více než 150 oblíbených receptů ze všech koutů Evropy S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých ...
Kniha - 160 stran, česky, Pevná bez přebalu matná Filety z kuřecích prsou se v kuchyni stávají stále oblíbenějšími, protože jsou stále k dostání a díky relativně přírodní chuti si je každý lehce okoření a ochutí podle libovůle. Kuřecí prsa můžeme plnit, pomlít, krájet na plátky, kostičky či nudličky. ...
Pečeme chleba z kvásku a děláme domácí těsta přináší pečící recepty našich babiček na domácí chléb pečivo i různé laskominky jak je shromáždila a podle nich pekla známá propagátorka tradičního životního stylu Alena Gajdušková, která vychází z historických kuchařských knih, dobových živnostenských receptářů, ...
Artyčokový salát s parmezánem, penne rigate, kuře s kaštanovou nádivkou, chřest s parmezánem, broskve s amarettem nebo vaječný krém - to je pouze letmý výčet pochutin, které si můžete dopřát v Itálii. Nyní ale nemusíte vážit cestu až na Apeninský poloostrov, ale můžete si je připravit i doma. Italská ...
!!! 2. aktualizované vydání !!! Po 7 letech úspěšného prodeje BioAbecedáře připravila autorka Hanka Zemanová nové vydání, které je kompletně aktualizované a zohledňuje rozšiřující se sortiment biopotravin i aktuální poznatky z oblasti zdravé výživy. BioAbecedář je přehledný a kompletní průvodce světem ...