Francúz Pierre Pallardy, osteopat a dietetik, je autorom viacerých bestsellerov preložených do mnohých jazykov (v r. 2006 Bolí vás chrbát? Vyliečte sa sami!).Základnou myšlienkou tejto autorovej knihy je konštatovanie, že druhým "mozgovým" centrom nášho tela je brucho. Únava, depresia, bolesti chrbta, ...
Kniha v úvodních kapitolách seznamuje se základy teorie i praxe jógy, historií a praktickými návody, jak s jógou začít. Hlavní část knihy tvoří abecední heslář vysvětlující teoretické pojmy, propojený odkazy s dalšími souvisejícími hesly. Vlastní techniky jógy mají samostatné hesláře věnované cvikům ...
Ve druhém pokračování své úspěšné velké knihy o mudrách se autorka opět zaměřuje na ty prstové pozice, které reagují na každodenní potřeby současného člověka v jeho běžných životních situacích, v nichž je konfrontován stresem v zaměstnání, problémy ve vztazích či otázkou o smyslu života.Mezi 64 mudrami ...
Kniha - autor Cecílie Jílková, 152 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá V pořadí již čtvrtá kniha od výživové poradkyně Cecílie Jílkové, která v minulosti vyhrála svůj boj s nadváhou a nyní radí ostatním, jak zdravě a trvale zhubnout pomocí chutných receptů. Kniha je rozdělena na čtyři části pro čtyři ...
Léčba střevních onemocnění a jejich prevence Zdravá střeva jsou předpokladem zdravého těla. Chronická onemocnění, jako jsou cukrovka, únava, kožní problémy nebo autoimunitní choroby, lze vyléčit. Ale pouze pokud střeva naleznou svoji přirozenou rovnováhu. S tím vám pomůže Dr. med. Ulrich Strunz. Ten ...
Vše, co jíme, co děláme a v co věříme, zpětně ovlivňuje naše zdraví, štěstí a náš život. Kniha Radost z jídla čtenáře objektivně a bez nadsázky seznamuje se zásadami správného a zdravého stravování, podává jednoduchý a srozumitelný návod, jak efektivně a tvořivě změnit či rozvinout životní styl a stravovací ...
Ve chvíli, kdy nás imunitní systém začne chránit proti toxinům a škodlivým látkám ve stravě, vodě nebo ovzduší, spustí se v našem těle zánět. Jako přirozený biologický proces reaguje na vnější podněty proto, abychom zůstali zdraví. Problém nastává tehdy, když v těle přetrvává a přechází do chronického ...
Nevyvážená strava je v průmyslově vyspělých zemích hlavní příčinou úmrtí. Na zhoršování zdravotního stavu populace se podílejí polotovary, velké množství soli a konzervantů, rafinované oleje a cukr, málo zdravých tuků, ořechů a semínek, ryb, zeleniny a ovoce. Zásadní součástí protizánětlivého režimu ...
Příčiny, souvislosti, důsledky a možnosti řešení nemocí a problémů spojených s jídlem, tak zní podtitul této knihy. Procházíme v ní společně s potravinami, které konzumujeme během celého dne, zároveň i dějinami lidské stravy. Vysvětlujeme historické důvody, proč nám mnohé z našich základních jistot, ...
Konečně kniha, která nabízí jasný a ucelený přehled o tom, co to znamená stát se vitariánem. Pokud uvažujete o přechodu na syrovou stravu, nebo již součástí tohoto zdravého, vitálního hnutí jste, může pro vás tato kniha být novou biblí, která vám ukáže, jak může syrová strava přetvořit vás život a pohled ...
Středobodem zájmu této příručky je vedle základů baňkování především praktická aplikace této terapie a její kombinace s dalšími léčebnými postupy. V uspořádání podle jednotlivých tělesných oblastí a orgánových soustav nabízí osvědčené a spolehlivé inikace širokého spektra terapeutických možností at aké ...