Rádi si pochutnáte na jídle bez masa? Možná ne vždy, ale stále častěji? Pak jste našli tu správnou knihu. Centrem našeho zájmu je vždy chuťový zážitek. Vaření bez masa nemusí znamenat, že se o něco ochudíte, jak si mnozí myslí. Naopak máte možnost rozšířit si své obzory - ty zajímavé vůně zeleniny, bylinek ...
Culinaria Itálie.Výpravná a bohatě ilustrovaná publikace je další z úspěšné řady kulinárních průvodců.Je to vzrušující cestopis, kde hlavní roli hraje kuchyně a jídlo viděné v historických, geografických a kulturních souvislostech. Provede nás celou Itálií, nabídne vše, co je pro italskou kuchyni podstatné ...
Domácí je nejlepší! Jahodový džem, švestková povidla, sladkokyselé okurky, ale třeba i nakládaný hermelín nebo utopence - to všechno si nyní můžete snadno a rychle připravit doma. V nové kuchařce Edice Apetit věnované konzervování najdete přes 100 receptů pečlivě vybraných a otestovaných redakcí časopisu ...
I piva, stejně jako ostatní alkoholické nápoje, započala na úsvitu dějin své společné putování s člověkem jako spojenci, kteří pomáhali otevírat brány podsvětí a léčili neustále ohroženou smrtelnou tělesnou schránku. Podávání bylin – fermentovaných do podoby piva – patřilo už před tisíciletími do repertoáru ...
Kniha - autor Cedela Marleyová; Pelzelová Pelzelová, 240 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Název a podtitul říká o této knize téměř vše. Najdeme v ní recepty, které se tradují v nejslavnější "reggea" rodině – u Marleových. Jsou rozděleny do přehledných kapitol (maso, dezerty apod.) a bohatě doplněny ...
Kniha - Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu - autor Iva Trhoňová; Ludmila Gottwaldová, 264 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu"Nic neprovoní domov tak, jako s láskou upečené pečivo."Kváskové pečivo má u nás dlouhou tradici, ...
Kniha - Hrátky s těstem od pekařky Trhoňové vás naučí připravit celou řadu úžasných sladkých receptů z kvasnic, které vám půjdou od ruky a budou za chvíli hotové. - autor Iva Trhoňová, 344 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Slané i sladké pečení, které je hotové raz dvaLíbí se vám představa domácího ...
Kniha - autor Karel Sládek, 80 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Knížka Do hlubin rybářovy duše uvádí čtenáře do bohatého života nad i pod vodní hladinou. Vypráví o vodě, rybách, řekách, pramenech, potůčcích, rybnících, rybářích a o tom, co vodní svět a jeho pozorování přináší citlivému člověku. ...
Kniha - autorka Hana Sedláčková, 192 strán, česká, pevná bez lesklého krytu Drůbeží maso získalo oblibu díky snadné zpracovatelnosti, velkému výběru možných úprav, cenové dostupnosti i zdravotní prospěšnosti. Kuchařská kniha z pera zkušené autorky několika desítek gastronomických publikací Hany Sedláčkové ...
Polévka je odpradávna neodmyslitelnou součástí našeho jídelníčku. Kdysi dokonce bývala hlavním jídlem spolu s nezbytným doplňkem v podobě krajíce chleba jak pro venkovské, tak městské strávníky. Ostatně na této skutečnosti se zakládá i zlidovělé rčení "polévka je grunt a maso je špunt". A nejspíš i z ...
Stévie sladká je čistě přírodní sladidlo, které je téměř bez kalorií a po mnoha stránkách zdraví prospěšné. V poslední době se stává obrovským hitem, dokonce se o ní čím dál víc začíná mluvit jako o sladidle budoucnosti. Je vhodnou alternativou jak pro diabetiky, tak pro ty, kteří chtějí zhubnout či ...
Třetí cesta ke zdraví je knihou, která by především měla promluvit do svědomí těm, kteří žehrají na svoj špatný zdravotní stav. Nemocní lidé obyčejně volí dva extrémy: buď se svěří do péče lékařů a putují od specialisty ke specialistovi, nebo na.
Autor : Zuzana Grofová, Popis : V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti. V dnešní době se klade ...
Kniha - autor Silvia Fialová, 224 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Kuchařku lze napsat mnoha způsoby. Lze se držet striktně návodů co a jak a kolik čeho, lze ji proložit vlastními radami a nebo, a to je méně obvyklé, doplnit jednotlivé recepty malými příběhy, jako to udělala Silvie Fialová. ...