Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Kuchařky
Anotace.Po této kuchařce by měl sáhnout každý, kdo se chce stravovat zdravě a nechce přibývat na váze, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na složitou přípravu. V žádném případě tedy není určena jen vyznavačům veganské stravy. Autorčiny recepty jsou ze všech možných koutů světa, ...viac
Anotace.Po této kuchařce by měl sáhnout každý, kdo se chce stravovat zdravě a nechce přibývat na váze, má rád nápadité recepty a nemá zrovna moc času ani náladu na složitou přípravu. V žádném případě tedy není určena jen vyznavačům veganské stravy. Autorčiny recepty jsou ze všech možných koutů světa, chutné, nízkotučné a zdaleka nejsou jen suchým výčtem ingrediencí. Když už mluvíme o ingrediencích, i u nás se dostanou již zcela běžně, jak stačíme zjistit z letmého pohledu na internetové stránky věnované zdravé výživě. Ke každému receptu autorka navíc připojila vlastní postřehy a rady, jak postupovat při přípravě dotyčného jídla, přičemž čerpá z hluboké studnice dlouholetých zkušeností. Činí tak příjemným konverzačním způsobem, nechybí jí ani smysl pro humor.Z obsahu.Jíme zdravě.125 veganských receptů nejen pro vegany.OBSAH.Úvod.Úkol: výživa.Ikony u receptů.Kapitola 1. Vydatné saláty.Anatomie salátu (aneb Rozpitvaný salát).Vybavení.Salát z cizrny a quinoy pro každý den.Zálivka z balzamikového octa.Pikantní salát z modrých brambor a kukuřice.Salát s edamame ve stylu sushi.Octová zálivka ze zelené cibulky a pasty miso.Velký a sytý taco salát.Salsa z čerstvých rajčat.Guacamame.Bohyně Nicoise.Česneková zálivka zelená bohyně.Nefarmářský salát šéfkuchaře.Nefarmářský dresink.Salát s quinoou, černými fazolemi a praženým římským kmínem.Salát pad thai.Arašídovo-limetková dračí zálivka.Teplý liškový salát s brusinkami.Krémová křenová zálivka.Cool slaw.Salát z divoké rýže s pomeranči a pečenou řepou.Řepa v alobalu.Pomerančovo-sezamová vinaigrette.Salát césar s lilkovou slaninou.Zálivka César Chávez.Vietnamský salát z rýžových nudlí a grilovaného tofu.Katalánský salát s kuskusem a hruškami.Omáčka romesco.Těstovinový salát trattoria s bílými fazolemi.Omáčka z vlašských ořechů a rajčat sušených na slunci.Jahodovo-špenátový salát.Mrkvovo-zázvorová omáčka.Kapitola 2. Zcela plnohodnotné přílohy.Šťouchané brambory s květákem.Milion variant brambor s květákem - nebo možná tedy jen šest.Hedvábná cizrnová šťáva.Šťouchaný maniok s čerstvým koriandrem a limetkou.Božské cibulové kroužky pečené v troubě.Bramborové placky se zimní cibulí.Šťouchané batáty se zázvorem a jablky.Růžičková kapusta s bramborami.Polentová nádivka.Brusinkovo-kešuové birjání.Rudý ječmen.Smažená rýže bez smažení.Bhútánská ananasová rýže.Opečená pohanková kaše s houbami a koprem.Quinoa puttanesca.Měkká brokolicová polenta.Etiopské proso.Všichni vegani mají naditou peněženku.Kokosovo-tykvová rýže.Lilkový kibbeh.Tamarindová quinoa.Kapitola 3. Chutná zelenina.Nebojte se vaření v páře.Průvodce parní láskou.Výhody vaření v páře aneb pára má zelenou.Česnekové žampiony s kadeřavou kapustou.Chřestový jerk.Hoblovaná růžičková kapusta.Ananasová kapusta.Kukuřičný krém.Opečené žampiony.Dušené zelí se seitanem.Zelené fazolky s thajskou bazalkou.Pomerančová brokolice.Lilkové dengaku.Koriandrové žampiony s cherry rajčátky.Grilované žampiony portobello.Sladké a slané baby karotky v javorovém sirupu.Tykev delicata s kořením pěti vůní.Orestovaný štěrbák.Pečený obalovaný bylinkový květák.Ye''abesha Gomen (dušená a orestovaná kapusta).Zelí a hrášek v karí.Kapitola 4. Luštěniny jako hlavní chod.Konzervované vs. suché luštěniny.Troubení po fazolích.Cizrnová piccata.Čočkový ovčácký koláč naruby.Pálivé fazole černé oko s kapustou.Pečený falafel.Čočkové hamburgery s chipotle.Cizrna a brokolice se čtyřiceti stroužky česneku.Žampionovo-cannelliniový paprikáš.Fazole černé oko v karibském karí s plantainy.Tacos s černými fazolemi, cuketou a olivami.Česnekovo-citronový jogurt.Barbecue fazole s mangem.Černé fazole v sametovém červeném mole.Nesmažené dobře smažené fazole.Hummus a spol.Křenovo-koprový hummus.Hummus s karí a zelenou cibulkou.Hummus starého šejka.Hummus s pečenou paprikou a olivami kalamata.Pizza hummus.Jalapeňovo-koriandrový hummus.Kapitola 5. Zakousněte se do tofu a do tempehu.Velký strach ze sóji.Trénink na tofu a tempeh.Základní pečené tofu (nebo tempeh).Tofu pečené s masálou.Grilované černé tofu.Červené thajské tofu.Tofu chimichurri.Tofu s miso a jablky.Wrapy z ledového salátu s tofu v hořčično-hoisinové omáčce.Tofu potírané chilli s limetkou.Karí z míchaného tofu s roketou.Tempeh s červeným vínem a olivami kalamata.Tamarindový BBQ tempeh s batáty.Buffalo tempeh.Kapitola 6. Řekněme těstoviny (a nudle!).Kontrolní seznam náčiní pro přípravu dokonalých těstovin.Kapesní průvodce těstovinami.Těstoviny - lekce pro začátečníky.Fusilli s pečenu zeleninou Primavera.Pasta con broccoli.Tempeh z polotovaru.Velelehká sýrová omáčka.Špenátové linguine s pestem z edamame.Pesto z edamame.Zázvorové čínské zelí a soba.Pasta de los ángeles.Lazaně s ricottou z pečeného květáku a se špenátem.Smažené udon s miso, listovou zeleninou a fazolemi.Makarony s brokolicí.Pasta e fagioli se špenátem.Laksa s karí.Krémové houbové fettuccine.Kajunské fazolové knedlíčky se špagetami.Knedlíčky z fazolí černé oko a tempehu.Marinara od maminky.Kapitola 7. Polévky pro duši.Čočková polévka se spoustou zeleniny.Polévka s opečenou červenou paprikou a ceci.Tykvovo-jablečná polévka.Brokolicový chowder z bufetu.Arabská polévka s čočkou a rýží.Tortillová polévka.Květákovo-pestová polévka.Caldo verde s drobeným tempehem.Glam chowder z Manhattanu.Polévka z batátů a černých fazolí s pomerančem a čerstvým koriandrem.Letní láska - kukuřičný a zeleninový chowder s karí kořením.Dal z červené čočky a kořenové zeleniny.Peruánská purpurová bramborová polévka.Zauzená polévka z půleného hrachu.Kapitola 8. Příjemná karí, chili a jídla z jednoho hrnce.Zeleninová korma ze 2nd Avenue.Cizrna a listová zelenina v karí.Lilkovo-cizrnové karí.Bramborovo-špenátové karí.Thajské karí s pečenou kořenovou zeleninou.Klasické chili s černými fazolemi a zeleninou.Chili s chipotle, batáty a růžičkovou kapustou.Chili verde con papas.Čočkovo-lilkové chili mole.Kukuřičný chléb s čerstvou kukuřicí a zimní cibulí.Vývar z quinoy, bílých fazolí a kadeřavé kapusty.Dušené žampiony portobello s paprikou.Marocká cizrna s cuketou.Náplň z koláče potpie.Batátové sušenky.Eintopf s uzeným tempehem a listovou zeleninou.Dušená jamba s červenými fazolemi a tykví.Irský dušený hrnec s bramborami a seitanem.Lilek po provensálsku.Zaručený seitan.Co dát do mísy.Jak je důležité jísti sendvič.Poznámky.Rejstřík.O autorce.
Prohlédněte si další Kuchařky, nejprohlíženější produkty N/A nebo nejlevnejší Kuchařky.