Natu Himalájska ružová soľ jemná 200g

Jiní zákazníci nakoupili v:
Cena: Info v obchodě Do obchodu

Doporučujeme: Top 20 produktů z kategorie Sůl

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa. Himálajská sůl ...viac

Nejoblíbenější produkty v kategórií Sůl

Popis

Natu Himalájská růžová sůl jemná 200 g Himalájská sůl pochází z pákistánské provincie Paňdžáb a nabízí přírodní alternativu ke klasickým rafinovaným solím. Růžová sůl, neboli růžové zlato, má jemnou chuť a je snadno stravitelná. Růžovou barvu jí dodávají stopová množství iontů železa. Himálajská sůl svým původem spadá mezi soli kamenné, přesto se od běžných kamenných solí liší. Růžová sůl z podhůří Himalájí se těží z fosilního ložiska starého přibližně 250 milionů let. Tento lom se nachází na území Pákistánu a jde o druhý největší na světě. Díky tradičnímu způsobu těžby soli v celých kusech a následnému šetrnému zpracovaní, tedy pouze omytí, usušení na slunci, třídění a drcení na požadovanou velikost, si zachovává svůj přírodní charakter. Během celého procesu zpracování se tak himálajská sůl nepotká s žádnou chemií na rozdíl od běžné stolní soli, která je rafinovaná, případně obohacena o další složky (například jód). Unikátnost himalájské soli spočívá zejména v jejím stáří. Na místě, kde se v současné době v Pákistánu těží, se dříve nacházel praoceán. Na její čistotě se tak nepodepsal člověk svojí činností, jak je tomu u současných moří a oceánů. Výhody: Nerafinovaná, tj. chemicky nezpracovaná sůl Jemná chuť Využití Růžová sůl má jemnou chuť oproti himalájské černé soli a je vhodná pro teplou i studenou kuchyni. Víte, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými druhy solí? Podle způsobu získávání soli rozlišujeme sůl kamennou a mořskou. Kamenná sůl se získává z hloubkových nebo povrchových dolů, kde vykrystalizovala, zatímco mořská sůl se získává odpařením z mořské vody a následnou krystalizací. Dále rozlišujeme sůl přírodní a rafinovanou. Přírodní solí je myšlena jakákoliv sůl, která v podstatě nepodléhá průmyslovému zpracovaní. Naproti tomu o soli rafinované, nebo chcete-li průmyslově chemicky zpracované, mluvíme ve chvíli, kdy konečnému produktu předchází mnohastupňové zpracovaní. Nutriční informace 100 g Energetická hodnota 0 kJ / 0 kcal Tuky 0 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0 g Sacharidy 0 g - z toho cukry 0 g Vláknina 0 g Bílkoviny 0 g Sůl 100 g Složení Jedlá sůl, obsah NaCl min. 98% Informace Země původu: Pákistán Výrobce: Natu s.r.o., Žatecká 41/4, 110 00 Praha 1, Česká republika.

Reklama

brand name

Prohlédněte si další Sůl Natu, nejprohlíženější produkty Natu nebo nejlevnejší Sůl.

Reklama