Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Originální pikantní pochutina s orientální příchutí z cizrny, čočky a arašídů. Vhodná jako svačinka nebo pochutina k filmu či pro návštěvu. Zcela veganská a bez lepku.
Sušené plody vinné révy v polevě z karobu. Mají výraznou sladkou chuť. Karobky jsou vynikající náhražkou běžných pamlsků.
Sušené sladké meruňky v biokvalitě. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit. Připravíte z nich sladké cukroví i výbornou omáčku ke slanému jídlu.
Kombu je velmi blízká řase Wakame, v některých receptech ji může nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.
Jablečné křížaly v biokvalitě. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví a také výborný čaj.
Sušené brusinky neslazené cukrem, ale jablečnou šťávou v biokvalitě. Chutnají skvěle samotné, můžou být součástí snídaně a lze je využít i při pečení. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Pro lepší chuť a strukturu je můžete předem namočit.
Agar-agar je čistě rostlinná želatina, která se vyrábí z mořských řas. Využijete ji při přípravě dortů, aspiku, krémů, ovocných želé, džemů….