Autor : Štěpánka Čápová, Popis : Vegetariánská kuchařka pro běžné masožravé smrtelníky, kteří si umí poradit s přípravou masitých jídel, zato u těch bezmasých (zatím) netuší, jak je uvařit chutně, pestře a výživově plnohodnotně. Inspiraci čerpá z tradičních i méně tradičních druhů obilovin, pseudoobilovin, ...
Autor : Kateřina Bičíková, Popis : Osmdesátka úžasných receptů ze zbytků – i beze zbytku! Krémová polévka s mrkvovou natí, řepný burger, kopřivový špenát, šeříkový sirup nebo plněné kedlubnové listy, saláty, dezerty i likéry – množství lahodných bezmasých receptů, stravitelných přitom i pro fajnovější ...
Ať už jste vegetariány, začínáte s veganskou stravou nebo máte chuť přidat do své stravy více zeleniny a ovoce, tato kuchařka pro vás bude tou pravou inspirací. Vyberete si z více než 50 zdravých receptů, které se skládají čistě ze zeleniny, ovoce, luštěnin a obilovin. Vyzkoušejte celozrnné pečivo s ...
Nakoukněte pod pokličku socialistické gastronomie! Pamatujete na mléčné bary, šunku v aspiku, ruské vejce, kubánské pomeranče nebo termosky, co se tak snadno rozbily zevnitř? Na některé podoby socialistického stravování vzpomínáme rádi, u jiných se nám strachy sevře žaludek – pojďte si je připomenout ...
Pečení, které dává smysl i vášeň Hlavní myšlenkou nové knížky Heleny Vybíralové z EDICE DOMÁCÍCH SLADKÝCH A SLANÝCH RECEPTŮ "ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ" je ukázat, že péct jde tradičně, jak to s noblesou dělávaly naše maminky a babičky, i úplně jinak – jednoduše, moderně a rychle. Na 120 stranách najdete ...
Kniha - autor Martin Kintrup, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Každý se chce cítit dobře, jíst zdravě, trochu zhubnout a zůstat štíhlý. A právě o tom je stravování ve stylu Low Carb. V této knize navíc najdete recepty na Low Carb pokrmy, které zvládnete uvařit raz dva! Není to žádná velká ...
Kniha - autor Gisula Tscharner, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Od svěží zelené louky a okraje lesa až po pastviny a zahrady kolem domů: všude tam najdete chutné divoké byliny a plody, které navíc blahodárně působí na váš organismus. Autorka vám bude vyprávět jejich příběhy a ukáže, kdy a ...
Kniha autor Lucie Dvořáková, 152 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Sladké synonymum štěstí na šest písmen? Koláče! Populární cukrářka Chez Lucie vás zasvětí do tajů jejich pečení a ukáže vám, jak vytvořit ty nejlahodnější kousky. I úplní začátečníci s jejími srozumitelnými postupy snadno upečou ...
Kniha - autor Filip Vrána, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Jižní Morava není jen krajem vína. Pivovary tu byly už od středověku a do módy se vrací i dnes. V celém regionu vyrostlo už téměř 60 minipivovarů a další se chystají. Konzumenti žijí ve zlaté době, mohou ochutnávat podle libosti. ...
Kniha - autor Vladimíra Havlová; Simona Kratochvílová, 160 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Publikace "Jednoduché a zdravé recepty pro seniory" je určena pro osoby vyššího věku, kteří si chtějí udržet co možná nejlepší fyzické a psychické zdraví. V úvodu lékaře se čtenář dozví o rizicích a ...
Kniha - česky, Pevná bez přebalu lesklá Sedmý ročník hodnocení kvality restaurací v Česku přináší zbrusu novou publikaci výsledků pro sezónu 2020. V průvodci najdete přehled více než stovky nejlepších restaurací, které získaly v hodnocení inspektorů projektu ocenění jedním, dvěma či třemi zlatými lvy. ...
Kniha - autor Kateřina Winterová, 272 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá "Původní odrůdy, láskyplná péče, naslouchání přírodě a skvělé recepty, ve kterých všechny plodiny spotřebujeme. To je Herbář ze zahrady přímo na talíř. Už podruhé!" Takto popisuje autorka pokračování své úspěšné knihy o zahradě ...
Jak na fermentované potraviny k podpoře zdraví, silné imunity a energieTato knížka je pro všechny, kteří se zajímají o své zdraví a chtějí si obohatit jídelníček o výživné a chutné fermentované potraviny – ať už vlastnoručně vyrobené, anebo kupované. Dozvíte se v ní spoustu zajímavých informací, praktických ...
Masterchefové Jan Punčochář a Marek Fichtner, šéfkuchař Filip Sajler, průkopnice biopotravin Hana Zemanová a další kulinářské celebrity. Ti všichni s dospívající Emmou vymysleli báječná menu, která zvládne i začátečník. Poctivé recepty z čerstvých surovin budou inspirací nejen pro teenagery, ale také ...
Kniha - autor Libuše Langmannová, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Rádi vzpomínáte na pečení našich babiček, kdy na stole byla připravená mramorová bábovka, buchty nebo báječné linecké? Pamatujete na retro dobu našich maminek, kdy se pekly rychlé moučníky, tvarohové řezy a jablečné záviny? ...
Na jaře ředkvičky, na podzim jablka a švestky přímo ze stromu. V zimě zásoby kořenové zeleniny, brambory a zelí. A léto? To je plné hojnosti. Dozrávají rajčata, mrkev, hrách a všechno možné ovoce. Recepty v nové Božské kuchařce využijete po celý rok. Budete potřebovat běžně dostupné suroviny, které seženete ...