Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě ...
Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve ...
První Velká japonská kuchařka v České republice! Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských specialit krok za krokem.Jedná se o vůbec první ucelenou kuchařku, která ...
Autor : Zdeněk Pohlreich, Popis : Super jídla, jednoduché postupy! Nová kuchařka volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, tentokrát ale výhradně s recepty, které neobsahují maso. Je to možná překvapivé, ale chceme nabídnout rozumnou alternativu bezmasých jídel, která budou běžného strávníka ...
V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Po ...
Autor : Tom Grimm, Popis : Jestli se náhodou tahle kniha dostala do rukou čtenáři, který neví, oč v úžasném seriálu Stranger Things bratří Dufferových jde, tak tady je pár nezbytných faktů... Osmdesátá léta se pro Hawkins v Indianě stala bláznivým desetiletím. Tohle kdysi ospalé městečko na Severozápadě ...
Sushi je delikatesa, na níž si po celém světe pochutnávají miliony lidí a své stálé místo si našla i u nás. Bohužel však většina lidí stále chodí za touto japonskou pochoutkou pouze do restaurací, protože před její domácí přípravou mají respekt. Bojí se, že se všemi těmi lahodnými surovinami, z nichž ...
Tato domácí kuchařka vychází z osobních zkušeností autorky při každodenní přípravě jídla pro svou rodinu. Její recepty jsou vyzkoušené a sepsané tak, jak se zapisují recepty do sešitů a rodinných receptářů i s radami a osobními poznámkami. Široká nabídka receptů na předkrmy, polévky, hlavní jídla, moučníky, ...
185 vyzkoušených receptů, jak uspět hned napoprvéJak ovládnout svoji kuchyň? Jak překonat nástrahy složitějších jídel? Tohle naučí kuchařky-začátečnice Kuchařka pro dceru tak, jak by je to naučila jejich matka, kdyby na to měla čas.404 stran O AUTOROVIJana Zatloukalová (1975) nebyla profesionální kuchařka, ...
Téměř před dvaceti lety se v časopise The New Yorker objevil neblaze proslulý článek "Než se pustíte do jídla, čtěte následující!" od tehdy málo známého šéfkuchaře Anthonyho Bourdaina. Svými postřehy o tom, co se děje za dveřmi kuchyně, nešetřil ničí chuťové buňky. Článek vyvolal senzaci a kniha, jež ...
Kniha – 160 stran, česky, pevná bez přebalu matná Nová kuchařka z edice Apetit sezona, která vychází už 9. 11. 2017, přináší spoustu nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit svátky i dlouhé zimní večery. Vychutnejte si to nejleps?i?, co ma?te ve spi?z?i a co nabi?zeji? zimni? trhy i supermarkety! ...
Kniha - 88 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde ...