Salvador Dali (1904-89) was one of the most controversial and paradoxical artists of the twentieth century. A painter of considerable virtuosity, he used a traditional illusionistic style to create disturbing images filled with references to violence, death, cannibalism and bizarre sexual practices, ...
Kniha Z myslivcova deníku a receptáře námětem i stylem navazuje na předchozí autorovu publikaci Mezi puškou a vařečkou (Akcent, 2010). Myslivcův deník – to je opět vyprávění o lidech, zvěři a přírodě, s nimiž se setkal na pomezí Hané a Valašska, na Olomoucku, Horňácku a v Belanských Tatrách. Nabízí řadu ...
A stunning box set, complete with seven vintage maps in a pull-out drawer. Based on six years of on-the-ground research and unprecedented access to actual Champagne growers, Champagne is the first book to actually describe producers and wines based on their terroir - enlightening readers by showing them ...
Tradiční česká a moravská kuchyně je proslulá hojností pokrmů připravovaných z mouky. Knedlíky jsou světoznámým fenoménem, ovšem buchty a koláče se jim popularitou vyrovnají. Buchty dokonce vstoupily do pohádek, bez nich se neobešel žádný vandr, rozdávaly se kouzelným dědečkům a dárcům vynášely rozličné ...
Kniha – autor Miranda Ballard, 160 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Chorizo, prosciutto, anglická slanina, parmská šunka, pancetta, mortadella… Výběr těch nejlahodnějších uzenin z různých koutů Evropy potěší každého labužníka. A pokud víte, jak na ně, požitek se ještě znásobí. Přečtěte si tedy, ...
Mojito, Piňa Colada, Tequila Sunrise, Daiquiri, Bloody Mary či Kuba Libre – snad každý z nás má svůj oblíbený koktejl. Kolektiv Academie Barilly vás seznámí s recepty na známé i méně známé koktejly a míchané nápoje, abyste si je mohli namíchat i doma, a připravit tak například skvělou party pro své přátele. ...