Tajné velikonoční recepty jsou po receptech vánočních dalším, z řady malých babiččiných sešitků, věnovaných tentokrát receptům velikonočním. Kromě tradičních rodinných receptů obsahuje knížečka iilustrace ze starobylých pohlednic.
Chcete se o své děťátko postarat co nejlépe, jenže po tom, co zazněla diagnóza potravinová alergie, cítíte bezradnost? Tato kniha přináší ucelený úvod do problematiky a bezpečně vás provede všemi úskalími dietního stravování. A navíc vám poradí, jak dopřát dítěti vyváženou stravu. Recepty pokryjí vše ...
Adam Dvořák není klasický český foodbloger. Nejí moc zdravě, miluje kolu, nepeče chleba, nepozná drobné nuance v odrůdách kávy, a dokonce se ani neotužuje! Přesto z něj jeho vtip a neotřelé recepty (především neotřele napsané) udělaly OBJEV ROKU na Foodblogu roku 2019! Adam se živí jako fotograf, grafik ...
Kniha představuje možnosti grilování s použitím grilu typu kamado, kterému se také, podle jeho tvaru, říká "Big Green Egg". Tyto grily povyšují grilování na kompletní venkovní vaření a jejich obliba stále roste. Objevte i vy kouzlo šťavnatých mas, lahodných zapečených jídel a pizzy s křupavou kůrkou. ...
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost ...
"Každý je zná – a snad každý je miluje! Tato kuchařka ukazuje, že výroba a příprava domácích hranolek je jednoduchá – a přitom kreativní. Ty tam jsou mražené hranolky ze samoobsluhy! Mnohem lepší jsou domácí hranolky – ať už klasické, nebo belgické, zeleninové nebo kulaté, hubené či nekonečné. A co omáčky? ...
Kniha – česky, pevná bez přebalu lesklá.Vůně skořice a vanilky i neodolatelné dobroty, například perníčky s kandovaným ovocem nebo cukroví s marcipánem a nugátem, potěší o Vánocích dospělé i děti. "Chytrá" vykrajovací forma, přiložená ke knize, přípravu cukroví usnadní a urychlí: jedním přitisknutím ...
O paní Jiřině Bohdalové je známo, že je vášnivou sběratelkou kuchařských knih i jednotlivých receptů, má ráda dobré jídlo a vaření patří k jejím velkým koníčkům. Není proto divu, že pravidelnou součástí jejího pořadu Hobby naší doby je i rubrika Dnes vaří…, a to už více než deset let. Do pořadu si zve ...
Autor : Martina Denková, Popis : Není nad doma s láskou upečený dort. Jen my sami víme, jaké suroviny jsme při jeho přípravě použili, od použití kvalitního čerstvého másla, slepené či ozdobené chutnou domácí marmeládou, s krémy připravenými podle tradičních i moderních předpisů. Publikace obsahuje léty ...
Probiotikům se připisuje celá řada blahodárných účinků, ale zejména poskytují střevům prospěšné bakterie a zabraňují množení těch škodlivých. Díky zdravé stravě a správné péči o trávení se budete každým dnem cítit lépe. A k tomu vám pomohou všechny ty báječné, zcela přírodní a dostupné potraviny bohaté ...
Autor : Markéta Poláčková, Popis : Markéta Poláčková, Michaela Landová, Josef Maršálek, Zlata Otavová a soutěžící z druhé řady pořadu Peče celá země I napodruhé přináší kuchařka ucelený soubor 115 soutěžních receptů, které jsou bohatě doplněny fotografiemi výsledných produktů i záběry z natáčení České ...
Popis : Chcete se naučit vařit? Nebo už se v kuchyni nějaký čas pohybujete, ale stále to není ono? Nová kniha z dílny Apetitu vás provede přípravou oblíbených jídel, která díky srozumitelně napsaným receptům zvládne opravdu každý. Kuchařka pro začátečníky od Apetitu vám bude skvělým rádcem při prvních ...
Pomalý hrnec je stálicí českých kuchyní: šetří čas, energii a dokáže připravit chutné a zdravé pokrmy, aniž by přišly o své nutriční hodnoty a vitaminy. Inspirujte se pomalými recepty populární blog.
Kouzlo indické kuchyně v autentických receptech. Indická kuchyně si u nás získala obrovskou popularitu. Vpusťte její lahodné chutě a vůně k sobě domů i vy! Pomůže vám s tím food blogerka Ilona Bansal alias Chai and Chilli, která vám dodá pořádnou dávku exotiky v podobě lahodných receptů. Poradí vám také, ...
Pít dobré víno je radost – i trochu věda. Je to však věda radostná, která navíc potěšení z ušlechtilého nápoje, který je s lidstvem celá tisíciletí, významně umocňuje. Kniha Rozpravy o víně je toho vynikajícím důkazem. Zdenek Červenka - nejen spisovatel, ale světoznámý vědec (působil například na univertách ...