Nejen do třetice bývá všeho dobrého, ale může tak být i do čtveřice, jak dokládá tento, v pořadí již čtvrtý svazek oblíbené lifestylové kuchařky. A co je v něm dobrého? Je to tradice osvědčené nápaditosti v podání dvou protagonistek televizního pořadu Herbář. Je to harmonické souznění s přírodou, jejími ...
96 stran, 65 fantastických receptů, díky kterým zazáříte na každé grilovačce. Jak grilovat zdravě? Zbrusu nová kuchařka z dílny Jíme zdravě vám ukáže, že je to hračka! Těšte se na zdravější varianty oblíbených hitů, které znáte z každé grilovačky. Letošní léto si užijete bez výčitek a přebytečných kil. ...
Pokud často přemýšlíte, co doma navařit, nebo chcete zkusit něco nového, v této knize najdete spoustu inspirace. Naučíte se podle ní připravit si své domácí ravioli a pastu, a samozřejmě zde naleznete desítky lahodných kombinací těstovin s dalšími přísadami. Jsou zde recepty na těstovinové saláty a polévky, ...
Masterchefové Jan Punčochář a Marek Fichtner, šéfkuchař Filip Sajler, průkopnice biopotravin Hana Zemanová a další kulinářské celebrity. Ti všichni s dospívající Emmou vymysleli báječná menu, která zvládne i začátečník. Poctivé recepty z čerstvých surovin budou inspirací nejen pro teenagery, ale také ...
Milujete dobré jídlo a peprné historky z kuchyní? Potom je pro vás kniha Šéfkuchařův deník. Příběh kluka z malého města, který to dotáhl na gastronomický Olymp. Chutěmi a vůněmi prosycené řádky nahlížejí pod pokličky nejvybranějších specialit a životů lidu kuchařského po širém světě. Kdo chce v této ...
Bez populární Sandtnerky, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel, ale i mezinárodních pokrmů. Na své si přijdou příznivci tradiční kuchyně ...
Jak vařit úsporně, skromně a hospodárně? Jak se vyhnout plýtvání a jak využít vše, co je zrovna k mání? Jak nakupovat potraviny, aby všeho bylo akorát? Jak naplánovat smysluplný jídelníček? Kuchařka Merendy v zástěře vám pomůže spotřebovat načatá balení, nevyhazovat potraviny, které prošvihly svůj nejlepší ...
Jestli v cukrařině existuje královská disciplína, pak jsou to dorty! A když se do jejich přípravy pustíme společně, upečeme nejedno umělecké dílo. Kouzlo těch nejlepších dortů totiž spočívá v tom, že lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Proto vám prozradím své největší vychytávky, díky kterým ...
Keto je skvělá, zdraví prospěšná dieta, ale vaření v rámci tohoto životního stylu může být někdy zdlouhavé. Na rychlá jídla, jako jsou vysoce sacharidové těstoviny nebo rýže, se spoléhat nemůžete, a pokaždé nemáte čas postávat u plotny. Rodinná keto kuchařka pro chytrý hrnec vám tento rébus pomůže vyřešit. ...
Fermentované a živé kultury jsou oblíbené pro jejich zajímavé a vrstvené chutě a přínosy pro zdraví střev a posílení imunity, dosud však nevznikla kniha, která by byla autorizovaná a snadno použitelná. V knize najdete 100 receptů na kvašená jídla a nápoje Průvodce farmářskou kulturou fermentování vám ...
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost ...
Autor : Iveta Fabešová, Popis : Sladkosti Ivety Fabešové patří mezi nejzářivější hvězdy na českém cukrářském nebi. A když se tato skvělá cukrářka nechá inspirovat tradičními recepty od Marie Sandtnerové, vzniknou přímo pohádkové výtvory. Čekají na vás desítky ověřených receptů na oblíbené české sváteční ...
Ten čas jsme sami nezažili, ale přesto ho podvědomě důvěrně známe. z chutí, vůní, od babiček i ze starých knížek. Posaďme se spolu s autorkou a sběratelkou starých receptů Michaelou Smolovou ke kávičce a nechme se zanést do počátku minulého století. K vídeňským dortům, uherským řezům, křupavým pagáčkům ...
Brambory pocházejí z Jižní Ameriky, kde je pěstovali Inkové. Poté, co byla jejich říše v první polovině 16. století dobyta Španěly, se brambory spolu s jinými poklady dostaly do Evropy. Až do počátku 17. století se brambory pěstovaly převážně jako vzácná okrasná rostlina nebo léčivá plodina. Roku 1616 ...
Manželé Linkovi se dostali do povědomí české veřejnosti televizní show Linka, kde slavný jazzman Rudy přivítá hosta z hudebního světa, zatímco jeho manželka Anna uvaří pro všechny vynikající jídlo. Právě recepty z tohoto pořadu jsou v centru této knihy. Ale jak už je pro Linkovy typické – příběhy jídel ...
Kniha přináší zcela revoluční přístup k tomu, jak rychle uvařit chutná jídla a proto i vy, kdo se vrátíte domů po dlouhém dni v práci, budete postupem podle Jamieho receptů schopni do 30 minut servírovat nejen jeden chod, ale kompletní menu. Nejde o slevování z kvality. Vše je o organizaci, rychlé práci ...