Jen málokdo odolá kouzlu slunné Provence a jídlům, které jsou příkladem nejlepší venkovské kuchyně. Kniha koncipovaná jako týdenní škola vaření vám umožní vychutnat si nádhernou autentickou chuť Středomoří. Gui Gedda, jenž se v tomto koutě světa narodil a vyrostl zde, je považovaný za guru provensálského ...
Kniha - 80 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu Med, cesnak, ocot, olej, aloe vera a soľ každý z nás dobre pozná. Spôsobov ich využitie je však omnoho viac, než si sami myslíme. Ponúkame vám užitočné rady, ako môžu pomôcť v domácnosti, čím sú prospešné zdraviu, ako ich využiť ako kozmetické prostriedky. ...
Kuchařka je průvodcem pro neplýtvání všemi základními skupinami potravin: pečivem, masem, luštěninami, rýží a obilovinami, mléčnými výrobky, bramborami a zeleninou. Základem knihy je přes 40 velkých receptů z české i světové kuchyně – z autorčiny domácí zkušenosti i rodinných pokladů, z cest i z inspirace ...
Trilogie Kmotr patří k mistrovským dílům kinematografie, je to strhující a ikonická sonda do italské a italsko-americké kultury. Filmy natočil režisér Francis Ford Coppola na motivy románu Kmotr italsko-amerického autora Maria Puza. První díl měl premiéru v roce 1972 a zaznamenal okamžitý úspěch. Stal ...
Kniha – česky, pevná bez přebalu lesklá.Vůně skořice a vanilky i neodolatelné dobroty, například perníčky s kandovaným ovocem nebo cukroví s marcipánem a nugátem, potěší o Vánocích dospělé i děti. "Chytrá" vykrajovací forma, přiložená ke knize, přípravu cukroví usnadní a urychlí: jedním přitisknutím ...
Knižní bestseller "Poklady klasické čeké kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových ...
Kniha - autor Gordon Ramsay, 256 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Chcete vařit tak, aby všem, včetně vás samotných, chutnalo? Baví vás to, ale nemáte moc času (kdo ho ostatně má nazbyt)? Sáhněte tedy po nové knize špičkového anglického šéfkuchaře Gordona Ramsaye a máte pohromadě spoustu receptů ...
Viac než 500 fotografií hotových jedál a pracovných postupov, názorné kresby a tabuľky odporúčaných výživových dávok, zásady správnej výživy. Informácie o kuchynských surovinách, zdrojoch bielkovín, vitamínov i minerálov, o obsahu tukov a cholesterolu v jednotlivých potravinách. Tradičné a moderné ...
Věčně živým tématem moderní doby jsou nejrůznější diety, výživné ingredience, zaručeně zdravé polotovary a moderní postupy úpravy potravin. Přitom stačí tak málo - znovuobjevit životadárnou sílu přírodních produktů, tradic a umu našich předků a umět využívat bohatství nabízeného přírodou. Pojďte společně ...
Kniha - autor Josephine Baconová, 160 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Tato přehledná příručka se základními fakty je skvělým společníkem na výpravy za houbami. Její užitečné informace nabízejí řadu detailů, které vám pomohou identifikovat jedlé, nejedlé a jedovaté druhy rostoucí v přírodě. ...
Se spoustou rad a receptů i bez mléka a vajecZvládáte každodenní bezlepkové stravování, ale rádi byste svůj jídelníček obohatili i ve sváteční dny? Třetí kniha známé autorky vám přináší na 120 nových receptů, které zpestří vaši slavnostní tabuli. Získáte inspiraci, co přichystat na Velikonoce a Vánoce, ...
"Vaření může být příjemné, jednoduché a naplňující, a přitom může výsledek báječně vypadat i chutnat. Vaření nesmí být protivná práce nebo nuda, může být dostupné každému, jasné a poctivé. Vaření a jídlo pro nás nepředstavuje mlhavý, vzdálený ideál, ale součást každodenního života, a tak to musí i zůstat." ...
První česká kniha o životním stylu zero waste!Zero waste znamená nulový odpad. Znamená to žít bez odpadu, udržitelným způsobem, být šetrný k životnímu prostředí, k místu, kde žijeme a chceme žít i nadále. Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik odpadu vyprodukujete? Kolik čeho kupujete, kolik obalů pak ...
Představte si, jak před vás pokládám neodolatelný dortík. Neodolatelně krásný a neodolatelně dobrý. Vy si pochvalujete jedinečnou chuť toho, co vzhledem i konzistencí připomíná cheesecake (čti čískejk), a vyzvídáte, kdeže se takto lahodné kousky prodávají. Já vás odkážu na vlastní kuchyni a na kuchařku ...