Průvodce vínem nabízí popis vinařských oblastí a poskytne vám přehled jednotlivých odrůd moravských a českých vín.
Pod jménem Thug Kitchen se skrývá tak trochu záhadná losangeleská dvojice, která se jednoho dne rozhodla, že se nebude cpát zdravým jídlem sama, ale že k tomu, pokud možno nenásilně, přinutí i své okolí, a posléze i úplně cizí lidi. Však zelenina a vůbec všechno, co se dá nacpat pod pojem "veganská strava", ...
Kniha Sezónní ovoce v naší kuchyni - 138 receptů - Lenka Mahelová máte možnosť výhodne kúpiť na Literama.sk. Vydal - Ing. Rudolf Hájek. EAN: 9788086540191 ISBN: 80-86540-19-7.
Vydejte se s kuchařem Jamesem Martinem, kterého zřejmě znáte z TV Paprika, na cestu po Francii v klasickém Citroënu 2 a prožijte s ním úžasná kulinární dobrodružství. Na cestě křížem krážem zemí ochutnává nejlepší jídla, nakupuje na trzích a vaří – zahřejte se jeho poctivou cibulačkou se sýrovými krutony, ...
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Knedlo-vepřo-zelo, svíčková, guláš a stovky jiných jídel si nelze představit bez knedlíku. Škála knedlíkové fantazie je ovšem mnohem bohatší, známe i knedlíky plněné, ovocné, zeleninové… a možná si ledaskdo sladkobolně vzpomene na knedlíková kouzla ...
Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých, kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína a ještě víc piva, se nikdy neobešlo bez vysoké spotřeby mouky, cukru, hrozinek a mandlí, medu, máku, ...
Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dnes dokazuje i vědecký výzkum po celém světě, že nejzdravější zelenina je ta, která ...
Kniha – autor Zuzana Petrášková, 79 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá. Jste v pečení začátečník a hledáte takové recepty, které hravě zvládnete i bez zkušeností? Nebo jste již zkušený pekař.
Základní surovina TEGRAL je vyrobena výhradně z "oživlého" naklíčeného obilí či jedlých semen. Právě díky tomuto přírodnímu postupu a šetrnému zpracování má finální výrobek pečivo z TEGRALU mimořádně vysokou nutriční hodnotu (vitaminy, minerální látky, enzymy a velký obsah vlákniny). Jeho častá konzumace ...
Česká zelenina je náš národní poklad, který mnozí z nás nedoceňují a dávají přednost dovozním a exotickým druhům. Již naši předkové věděli, že pro zdraví je nejcennější to, co roste pěkně doma na zahrádce či políčku. Dnes dokazuje i vědecký výzkum po celém světě, že nejzdravější zelenina je ta, která ...
Pařížanka a Paříž. Synonyma pro specifický životní styl i názory. Pařížanku poznáte všude na světě díky jejímu osobitému šarmu a způsobu, jakým si dokáže vychutnávat život. Je neustále šik a elegantní. Nemusí se ani moc namáhat a muži jí padají k nohám. Samozřejmě že Pařížanka je žena jako všechny ostatní, ...
Kniha - autor Ladislav Hagara; Oldřich Jindřich; Aleš Vít, 176 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Atlas vybraných jedlých hub a houbová kuchařka v jedné knize. Tímto zcela mimořádná publikace, k jejíž tvorbě se spojili přední česko-slovenští mykologové Ladislav Hagara, Oldřich Jindřich a Aleš Vít. ...
Představujeme kuchařku, jinou než všechny ostatní.Prostřednictvím 85 receptů vypráví příběh o dlouhodobém zdravém životním stylu, který tři ženy středního věku žijí už léta. Každá ho pojímá trochu jinak, všechny se však shodují na stejném základu: zdravé výživě a vaření, pohybu a optimistickém přístupu ...
Vydáváme první kuchařku o kaších v Čechách. Budeme dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co nám trh nabízí. Jana.Naše Kaše můžete koupit ve více jak 40 prodejnách po celé české republice. "Na kaši. Jak se z legrace ...
Kniha - 88 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Další originální kuchařka Ottova nakladatelství vám přináší bohatou nabídku receptů na sladká hlavní jídla. Tvůrci knihy čerpali hlavně z tradiční české a středoevropské kuchyně, jejíž pokrmy připravovaly celé generace kuchařek a kuchařů. Najdete zde ...
Pohanka ve mlýně a v kuchyni "Pohanka je multivitamin, který nám dává příroda!" Publikace seznamuje čtenáře s historií mlynářů z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm, kteří melou pohanku již po čtyři generace, přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou výživu ...
Kniha - autor Klára Trnková, 72 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Praktické rady našich babiček z mnohých starých kuchyní odedávna usnadňují vaření a pečení. Léta zkušeností se jistě uplatní v každé dnešní domácnosti a pomohou nejen rychleji a lépe připravit pokrmy, ale také napravit některé chyby, ...
Kniha - autor Klára Trnková, 88 stran, česky, Pevná s přebalem lesklá V oblíbené knížce Zázračné čaje najdeme návody na přípravu bylinných i jiných čajů, jež pomáhají při různých běžných obtížích a přispívají ke zlepšení zdravotního stavu. Některé zase uklidní nebo trochu pozvednou špatnou náladu. Koláže ...
Kniha – autor Helena Vybíralová, 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cukrářka Helena Vybíralová peče. A peče výborně. Potvrdí to každý, kdo její dezerty, moučníky i miniaturní kousky cukroví ochutnal. Zkuste to také tak! Padesát sedm receptů na linecké květinky, žloutkové dortíčky, čokoládová ...