Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek ...
Epikúros definoval dobré žití jako slast bez strasti. V jeho stravě jídla prosté chuti působí stejnou slast jako bohatá hostina, jestliže nás zbavují trýzně pocitu nedostatku. Do epikurejské filozofie se to překládá takto: Touhou po tom, co nemáme, si kazíme to, co máme. Kdo se nedokáže těšit z toho, ...
Kniha – Jediná kuchařka obrázková kuchařka na trhu, která Vám ukáže přípravu pokrmů krok za krokem. – autor Jana Ryšavá, 182 stran, česky, Jediná kuchařka obrázková kuchařka na trhu, která Vám ukáže přípravu pokrmů krok za krokemObrázková kuchařka je jediná kuchařka na trhu, která Vám ukáže přípravu ...
Dlouho očekávané pokračování úspěšné knihy Kuchařka lékařů českých, které bylo prodáno přes 6 tisíc výtisků! Druhý díl této unikátní kuchařky opět představí přibližně padesát význačných českých lékařů prostřednictvím jejich esejů o jídle a pití. Dotyční zde zároveň prozradí své oblíbené recepty, které ...
Kniha - autor Mirka van Gils Slavíková, 128 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Otevíráte knihu, která je plná opravdových delikates. Vedeni krok za krokem mistryní cukrářkou je snadno připravíte i doma. Společně s ní procházejte základním postupem, nic nevynechávejte ani nepřeskakujte, vyvarujte ...
Další kniha složená ze 106 domácích sladkých i slaných receptů edice Čtvero ročních období je na světě. Známá cukrářka Helena Vybíralová se tentokrát zaměřila na veskrze podzimní recepty ovoněné skořicí a medem, ochucené švestkami a jablky, ozdobené ořechy i vláčnou čokoládou."Jakou blaženou radost jsem ...
Kniha - autor Helena Vybíralová, 120 stran, česky, Spirálová, kroužková Nová kniha známé cukrářky Heleny Vybíralové sází opět na kvalitu. Naučili jsme se oceňovat to nejlepší a vše, co se vyznačuje vyšší hodnotou. Přesně taková je nová kuchařka se 106 recepty VÁNOČNÍ KOUZLENÍ. Nabídka tradičních i zcela ...
Kniha - autor Güldane Altekrüger, 128 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Foodblogerka Die Wölkchenbäckerei nabízí sbírku receptů pro každého, kdo se snaží zhubnout a mění proto jídelníček, zároveň se nechce obejít bez chleba, koláčů a jiného pečiva. Jednoduché a rychlé recepty jsou ideální pro začátečníky ...
Mnoho z nás vzpomíná na ty vynikající pokrmy, které vařily naše babičky. A autoři této publikace vycházejí právě z receptů, které jim jejich babička po celá léta psala krasopisným písmem do linkovaných sešitů. Výpravná kuchařka s velkým množstvím fotografií přináší pestrou paletu receptů na výborná jídla ...
Vyvážená a pestrá zdravá výživa dětí je základem jejich zdraví i zdraví celé rodiny. Děti jsou ještě malé a nevědí, co je pro ně vhodné a co nikoliv. Rodiče by měli děti učit, co jim prospívá. Pro děti platí, že jejich zdraví poškozujeme i tím, co nezdravého snědly (cukrovinky apod.). Naše kniha je pomocníkem ...
Kniha prináša viac ako 100 receptov na prípravu blahodárnych smoothies a džúsov. Či ste už nikdy predtým smoothies nepripravovali, alebo ste v mixovaní ovocia už zabehnutý odborník, recepty v tejto knihe vám ukážu jednoduchosť a krásu pri pripravovaní týchto nápojov. Ak potrebujete schudnúť, udržať si ...
O paní Jiřině Bohdalové je známo, že je vášnivou sběratelkou kuchařských knih i jednotlivých receptů, má ráda dobré jídlo a vaření patří k jejím velkým koníčkům. Není proto divu, že pravidelnou součástí jejího pořadu Hobby naší doby je i rubrika Dnes vaří…, a to už více než deset let. Do pořadu si zve ...
Lepší zdravé jídlo na vidličku, než chirurgický nůž., to je podtitul obrovského bestselleru deníku Nev York Times, který přesně vystihuje jeho obsah. Pouhá změna jídelníčku k tradiční rostlinné stravě vás může ochránit před civilizačními chorobami, jako je cukrovka, rakovina či srdeční onemocnění. Publikace ...
Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém složení i jeho léčebných účincích. Praktické rady, glosář, index, bibliografie a ...
Pokračování úspěšné kuchařky, kde se dozvíte, jak snadno a rychle připravit večeře na každý den jen do 30 minut. Nechte se inspirovat šéfredaktorkou časopisu F.O.O.D. Janou Vašákovou, která je osobně navařila a otestovala na své rodině. V kuchařce Od pondělí do pátku 2 vás čeká 70 sezonních receptů připravených ...
Mladý slovenský kuchař Marcel Ihnačák, známý kromě jiného z kampaně v Lidlu, kde vaří s Romanem Paulusem, má za cíl oslovit v kuchařce hlavně mladé lidi a dodat jim odvahu začít vařit: "Chtěl bych odstranit strach z vaření, který lidem občas svazuje ruce a brání jim v tom, aby si osvojili kuchařské umění, ...