Chcete se dozvědět, jak nám prospívá živá strava, která se stala fenoménem poslední doby v oblasti zdravé výživy po celém světě? Začínáte s živou stravou, znáte její skvělé zdravotní přínosy a rádi byste zvýšili její celkové množství ve svých jídelníčcích? Pak je tato kniha určená právě vám! Překvapte ...
Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. Řecká strava je plná zeleniny, olivového oleje a ryb, ale dovede ocenit také kvalitní maso a mléčné výrobky. ...
"Jaké vybavení a pomůcky jsou při zpracování zvěřiny nezbytné? Jak se vypořádat se špatně střeleným kusem? Na konkrétních příkladech srnčí a černé zvěře se seznámíte se všemi postupy od stahování zvěřiny až po zpracování jednotlivých porcí masa. Myslivec Carsten Bothe přináší praktickou příručku plnou ...
Osmé vydání prestižní publikace Nejlepší vína České republiky Průvodce 20212022. Vše, co potřebujete vědět o českých a moravských vinařských podoblastech, vínech a vinařích přehlednou a atraktivní formou. Výběr nejlepších tuzemských vín a vinařů pro rok 2021/2022. V letošním vydání najdete celkem 909 ...
Zdravotní výhody kvašených potravin jsou známé již dlouho. Pokud nevrtíte hlavou při pomyšlení, že byste pod svou střechou poskytli domov tisícům maličkých podnájemníků v podobě bakterií mléčného kvašení, je toto kniha přesně pro vás. Fermentovaná zelenina, nápoje, mléčné výrobky a dokonce i maso – to ...
Kuchyň provoněná vanilkou je jedním z mnoha dílků, které skládají domov. Když slavíme narozeniny, pečeme dort, pro milou návštěvu pečeme bábovku, na Vánoce pečeme cukroví. Pečení máme obvykle spojené s něčím příjemným. Ať už se do něj vrhnete hned, nebo se budete jen tak kochat obrázky, držíte v rukou ...
Kniha - autor Alexander Dölle; Sarah Schocke, 64 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Low Carb snadno a rychle! Tato kuchařka ukazuje, že nízkosacharidová kuchyně může být nejen chutná a rozmanitá, ale dá se také bez problémů začlenit do každodenního života. Právě zde najdete ty nejlepší rychlé ...
After twenty-five years of ''sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine'', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly position as a dishwasher in a honky-tonk fish restaurant in Provincetown; from the kitchen of the Rainbow Room atop ...
První kuchařka vyvolala neobyčejný zájem o téma jedlých květů i plevelů. Autorka organizuje i terénní semináře a kulinární workshopy. Know-how v oblasti jedlého kvítí a býlí u ní čerpali i špičkoví pražští kuchaři. Křest druhé knihy – Notesu Květinové kuchařky tak mohl proběhnout v prostoru restaurantu ...
Vegetariánství je způsob stravování, kdy je z jídelníčku vyloučeno maso. Vzniklo před stovkami let jako součást Buddhova učení, který učil své žáky úctě k živým bytostem. V dnešní době může mít vegetariánství různé důvody. Většinou jsou etické. To pak vnímáme zvířata jako živé tvory, kteří cítí bolest ...
Výživa člověka se stala jedním z nejkontroverznějších témat poslední doby. Díky internetu a sociálním sítím, kde má možnost sdílet kdokoliv cokoliv, a to hned, se výživové mýty šíří rychlostí blesku. Pro běžného smrtelníka je složité se v džungli protichůdných doporučení orientovat a rozpoznat, co je ...
Kniha - Rozmanité a výživné recepty na tradiční pokrmy ve vylepšeném moderním pojetí - autor Kateřina Enders, 158 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá.Rozmanité a výživné recepty na tradiční pokrmy ve vylepšeném moderním pojetí Zvládnout zdravé stravování tak, aby chutnalo a abyste se těšili na ...
Kniha – autor Klára Trnková, česky, pevná bez přebalu matná Domácí ovoce nám často připadá obyčejné, naši předkové si však plodů přírody vážili, s láskou o ně pečovali a šlechtili je do stále lepší a lepší podoby. Málokdo si uvědomuje, že tyto dary z lesů a pasek nebo z vlastní zahrady mají, kromě kuchyňského ...
Kniha - 208 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Kuchařka sestavená z receptů z časopisu Prima Fresh přináší recepty pro krátké, tmavé zimní dny, kdy je tolik času na vaření složitějších jídel, která zahřejí a plnou chutí potěší žaludek i smysly. Uvařte si s námi vydatné polévky, třeba kari polévku ...
Po úspěšných kuchařkách Jak jíme zdravě v létě a Jak jíme zdravě na podzim se tým Jíme zdravě už potřetí spojil s odbornicí na výživu Michaelou Bebovou alias Biochemičkou, aby vytvořili další ze série originálních kuchařek propojujících sezónnost se zdravým stravováním. Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček ...
Kniha – autor Monika Kopřivová, 150 stran, česky, pevná bez přebalu matná.Po úspěšných knížkách "Babičko, vyprávěj" a "Dědečku, vyprávěj" připravila autorka Monika Kopřivová titul "Maminko, vyprávěj o vaření". Jedná se o knížku, kam může maminka nebo babička zachytit rodinné kuchařské tradice, zkušenosti ...
Poprvé v naší vydavatelské praxi vychází kniha Chvála české kuchyně - tradice, jídlo, stolování, osobnosti, která mapuje celé panorama české gastronomie. Je to dílo určené nejen široké veřejnosti, ale především odborníkům. V pěti kapitolách zachycuje tradiční český rok; principy vaření; vývoj potravin; ...