Med ve všech podobách. Med ochucený, medové speciality i med jako přísada v desítkách pokrmů! V této knize odhalíte netušené možnosti, jak využít med v domácí kuchyni: Ochucené medy, perníčky, zmrzlliny, džemy, želé, likéry, karamelky a další cukrovinky, dezerty, moučníky, oříškové tyčinky a flapjacky, ...
Pri rozhovoroch na tému celiakia často konštatujeme, aké problematické je držať bezlepkovú diétu. Žiaľ, veľký problém predstavuje upečenie bezlepkového chleba a zavedenie pestrého jedálneho lístka. Bezlepkové polotovary, hotové jedlá a sladkosti, ktoré dostať kúpiť v obchodoch, sú predražené, špeciálne ...
Kniha se zaměřuje na problémy, s nimiž se setkává dítě či adolescent s nadváhou. Tyto problémy mají dopad nejen na jeho zdravotní stav, ale především na jeho psychiku a formování jeho osobnosti. Ačkoli mnohé z potíží, s nimiž si dítě s nadváhou často neví rady, bývají dospělými nerozpoznány nebo podceňovány, ...
Autor během své padesátileté praxe v oboru kuchař - číšník a při svých mnohých vystoupeních v rozhlase, televizi, novinách a ponejvíce na besedách odpovídal na různe otázky z gastronomie. Z podnětu účastníků těchto besed vznikla právě tato knížka, která obyčejné vaření může povznést na vyžší úroveň.Dátum ...
Kniha – autor Blanka Poláčková; Jiří Poláček, 152 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Dvě stovky receptů na pomazánky, svačinky, chuťovky, sendviče, poháry, saláty a jiné lahůdky a občerstvení pro nejrůznější příležitosti najdete na stránkách nové kuchařské knihy Ottova nakladatelství. Vyzkoušené ...
Popis : Druhá kniha z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne 168 stran prověřených receptů. První kuchařka, kde si svoji polévku vybere opravdu každý - obsahuje vše od nejobyčejnějších receptů na bramboračku až po vybrané delikatesy z jídelních lístků luxusních restaurací. Pečlivě vybrané a redaktorkami ...
Tato kuchařka z edice Zdravá kuchyně je průvodce světem dobrého stravování a vaření se superpotravinami, díky nimž budete vypadat a cítit se naprosto skvěle. Superpotraviny jsou v poslední době velmi oblíbené. Zdánlivě obyčejné potraviny jako borůvky, zelená zelenina a šťávy z ní, i do nedávné doby neznámé ...
Na světě existuje pouze jediná příčina veškerého utrpení, a to je zpronevěření se lidstva syrové stravě. Vývojem jsme uzpůsobeni syrové stravě. Kdy lidstvo sešlo ze správné cesty. Nejde o žádné teorie. Nemoc, to je snaha přírody tě uzdravit. Strava nikdy neléčí přímo. Je to tělo, které odpovídá. Čím ...
Pít dobré víno je radost – i trochu věda. Je to však věda radostná, která navíc potěšení z ušlechtilého nápoje, který je s lidstvem celá tisíciletí, významně umocňuje. Kniha Rozpravy o víně je toho vynikajícím důkazem. Zdenek Červenka - nejen spisovatel, ale světoznámý vědec (působil například na univertách ...
Už jste slyšeli, jak Jillian změnila životy lidí díky svým předchozím knihám Ovládněte svůj metabolismus a Vyhrajte boj o štíhlé tělo – proč by tedy nemohla změnit i ten váš?Odhalte tajemství krásného a zdravého tělaJste ve formě, ale stále vám zbývá shodit posledních deset až dvacet kilogramů? Máte ...
Záujem dnešného človeka získať čo najviac poznatkov, ako si udržať dobrý zdravotný stav svojho organizmu, súvisí často s vysokým pracovným nasadením, s túžbou udržať si dobrú duševnú i fyzickú výkonnosť a rovnováhu, ale i telesnú krásu a dokonalosť. Akú úlohu môžu hrať vitamíny v tomto úsilí a ako si ...
Novinková kuchařka Babicovy fotbalové dobroty vychází u příležitosti fotbalového Mistrovství Evropy 2012. Kniha přináší spoustu receptů, které oceníte, až budete chtít v pohodě sledovat zápasy doma u televize. Každý recept má zvláštní název spojený s fotbalovou tematikou. Autor, velký fanoušek kopané, ...
V kuchařské knize Putování s vařečkou po Čechách, Moravě a Slezsku vás mistr kuchař Jaroslav Vašák zavede do všech krajů České republiky. V každém regionu Vám představí tradiční produkty, pokrmy i nápoje, které jsou dodnes vyráběny a připravovány podle historických receptur. Dozvíte se, jaký mají původ ...
Na stranách tohoto stručného díla naleznete rady, které pochází od slavného českého jasnovidného léčitele, pátera F. Ferdy. Byly sestaveny z několika rukopisných záznamů, které si opisovali a rozmnožovali jeho vděční pacienti. Páter F. Ferda říkával, že téměř všechny nemoci se dají léčit bylinami, protože ...
Autor, původním povoláním kuchař, připravil pro čtenáře této knížky "menu" složené z receptů, poezie, fejetónů i úvah. Nachází nové verze biblických příběhů, starých pověstí. Dotýká se i aktuálních problémů současnosti. Upozorňuje na nutnost vzájemného sdílení, ztišení se a pokory. Vše ve vážném duchu? ...
Kniha – autor Renata Třešňáková; Martin Třešňák; Martin Třešňák jr., 158 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Odpovíte-li si nevařit, pak by vám tato kuchařka mohla být dobrým průvodcem, jak na to. Odpovíte-li si vařit, pak by se vám mohla také hodit, a to nejen tehdy, když nechcete zapínat sporák, ...
Rozsahom malá, ale významom veľká kniha pre budúce a dojčiace mamičky. Recepty a veľa rád, ako v tehotenstve a pri dojčení zahnať hlad. Rady lekárky mamičkám.Autorkou knihy je lekárka a známa autorka kníh o zdravej výžive pre deti MUDr. Judita Hofhanzlová. Od r. 1999 pracuje v poradni pre zdravý spôsob ...
Kniha - autor Karin Possin; Poland Possin, 226 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Kniha známých německých odborníků na výživu shrnuje jejich mnohaleté klinické poznatky a podává množství méně známých informací o řadě zdravotních potíží včetně cukrovky, artritidy, revmatizmu nebo nadváhy. Naučíte ...
Ak niekto, tak naše babičky naozaj vedia, vďaka čomu sa stane zákusok nezabudnuteľným zážitkom, obľúbenou pochúťkou detí a vnúčat. Aj ony sa naučili tieto skvelé recepty od svojich matiek či starých mám a zapiekli do nich celé svoje srdce i dušu. Kniha obsahuje 100 receptov zákuskov štyroch babičiek. ...