Bakterie mléčného kvašení jsou výborným konzervantem a zelenina si díky nim uchová řadu vitaminů a minerálů. Navíc dochází k vytvoření aromat, která vám jiné metody nedopřejí. Přesvědčete se o tom sami tím, že vyzkoušíte postupy a recepty uvedené v této knize, jejíž obrazový doprovod chuť na vlastní ...
Více než 150 oblíbených receptů ze všech koutů Evropy S novou knihou z edice Apetit na cestách procestujete Evropu křížem krážem. Nabízíme v ní víc než 150 receptů z 29 zemí. Všechny jsme je vyzkoušeli a uvařili v redakční kuchyni časopisu Apetit. Kniha je rozdělena do šesti kapitol podle jednotlivých ...
Objevte s námi zdravé a dobré kaše: sladkou a přitom zdravou snídani či svačinu, ale třeba i slanou verzi jako rychlý oběd či večeři! Vždy s čerstvými surovinami a mnoha důvtipnými doplňky pro vaše zdraví. Kaše jsou hitem zdravé výživy číslo jedna, a navíc tak praktické! Jejich kouzlo tkví ve snadné ...
Kniha - autor Kate Allinson; Kay Featherstone, 272 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Autorky populárního blogu Pinch of nom a stejnojmenné kuchařky (u nás vyšla pod názvem Špetka chuti), připravily další knihu. Uvádějí v ní stovku receptů, podle kterých uvaříte během třiceti minut lahodné pokrmy, ...
Pečení, které dává smysl i vášeň Hlavní myšlenkou nové knížky Heleny Vybíralové z EDICE DOMÁCÍCH SLADKÝCH A SLANÝCH RECEPTŮ "ČTVERO ROČNÍCH OBDOBÍ" je ukázat, že péct jde tradičně, jak to s noblesou dělávaly naše maminky a babičky, i úplně jinak – jednoduše, moderně a rychle. Na 120 stranách najdete ...
Artyčokový salát s parmezánem, penne rigate, kuře s kaštanovou nádivkou, chřest s parmezánem, broskve s amarettem nebo vaječný krém - to je pouze letmý výčet pochutin, které si můžete dopřát v Itálii. Nyní ale nemusíte vážit cestu až na Apeninský poloostrov, ale můžete si je připravit i doma. Italská ...
Kniha - autor Adelheid Entinger, 120 stran, česky, Brožovaná bez přebalu matná Už jste někdy zkusili upéct sušenky, cukroví nebo moučníky s přidáním bylinek? Tato kombinace je totiž výborná! Autorka představuje mnoho zajímavých a jednoduchých receptů na pečení s čerstvými nebo sušenými bylinkami. Recepty ...
Pocta všem, kdo pro nás vaří (srdcem)Na svých cestách potkal Matěj Forman, jeden z kapitánů divadelní lodi Tajemství, výtvarník a scénograf, řadu lidí. Někteří s ním zasedli u jednoho stolu. A někteří jej nechali vstoupit až k sobě do kuchyně. To je odedávna považováno za gesto velké důvěry, protože ...
Kniha - autor Josef Winner, 176 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Jednoduché a rychlé recepty pro celou rodinu. Uvařte si z dostupných surovin a kvalitně. Tato kuchařka vás přesvědčí o tom, že to jde. Nabízí soubor různorodých receptů, kde cena za jednu porci vychází do 25 Kč. Jídla však nejsou ...
Kniha - autor Viktor Faktor, 104 stran, rusky, Pevná bez přebalu lesklá Více dárkový předmět a kuriozita než klasická kuchařka, a přece se můžete zároveň inspirovat spoustou prastarých receptů, které znovu objevil nedávno zesnulý znalec historické kuchyně Viktor Faktor. Text je doplněn zajímavostmi z ...
Gâteau au millet, soupe cotonneuse, soupe aux abattis et aux boulettes, kreplach ou pain perdu a la pragoise? Produits fins de chez Lippert et recette de l’hôtelier Šroubek? A quoi ressemble la cuisine tcheque traditionnelle ? Saviez-vous que certains plats de nos jours considérés comme des plats typiquement ...
Být s rodinou či přáteli u stolu je jedním ze vzácných pocitů štěstí. Jídlo nám tak nejen lépe chutná, ale i náš organismus všechny živiny mnohem lépe využije ke svému prospěchu. Vaříme-li v souladu s přírodou a zdravou výživou, pak máme naději na radostný život, zdraví, dlouhověkost a stálou sílu do ...
Už odedávna lidé využívali možnosti macerovat léčivé byliny a koření v alkoholu. Tímto způsobem nejenže připravili medicíny, které jim pomáhaly v boji proti neduhům, ale zároveň přitom vznikla celá řada chutných likérů nabízejících požitek v chladných ročních obdobích. V knize najdete více než 50 receptů ...
S Knihou o pivu poznáte nové a často nečekané tváře tradičního nápoje. Naučíte se vybírat a poznávat piva různých stylů a z různých zemí, nacházet ta nejlepší z nich a vychutnávat si je. Seznámíte se s původními i novými pivními styly, proniknete do základů párování piva a jídla. Součástí knihy jsou ...
Kniha - autor Helena Vybíralová, 120 stran, česky, Spirálová, kroužková Nová kniha známé cukrářky Heleny Vybíralové sází opět na kvalitu. Naučili jsme se oceňovat to nejlepší a vše, co se vyznačuje vyšší hodnotou. Přesně taková je nová kuchařka se 106 recepty VÁNOČNÍ KOUZLENÍ. Nabídka tradičních i zcela ...
Kniha – autor Helena Vybíralová, 100 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Cukrářka Helena Vybíralová peče. A peče výborně. Potvrdí to každý, kdo její dezerty, moučníky i miniaturní kousky cukroví ochutnal. Zkuste to také tak! Padesát sedm receptů na linecké květinky, žloutkové dortíčky, čokoládová ...
Věděli jste, že borůvky prospívají našemu srdci a mozku? Slyšeli jste o tom, že omega-3 mastné kyseliny zlepšují naši schopnost soustředění? Tušili jste, že opuncie normalizuje hladinu krevního cukru a léčí potravinové alergie? Šéfkuchařka Jenny Ross vás v této knize seznámí s objevy předních odborníků ...
Kniha - Sladkosti bez rafinovaného cukru od populární foodblogerky - autor Eva Francová, 224 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá.Sladkosti bez rafinovaného cukru od populární foodblogerkyMáte rádi sladkosti? A chcete mlsat zdravě? Vyzkoušejte některý z více než stovky originálních receptů na dezerty, ...
Vydejte se s kuchařem Jamesem Martinem, kterého zřejmě znáte z TV Paprika, na cestu po Francii v klasickém Citroënu 2 a prožijte s ním úžasná kulinární dobrodružství. Na cestě křížem krážem zemí ochutnává nejlepší jídla, nakupuje na trzích a vaří – zahřejte se jeho poctivou cibulačkou se sýrovými krutony, ...