Bez populární Sandtnerky, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel, ale i mezinárodních pokrmů. Na své si přijdou příznivci tradiční kuchyně ...
V současnosti hrají v našem stravování stále významnější roli zdravé saláty a pomazánky. Lze je kategorizovat podle různých kritérií a můžeme je připravit prakticky na jakoukoliv příležitost. Je ovšem důležité, abychom používali sezónní a čerstvé suroviny. V tom mají být pro Vás recepty a fotografie ...
Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu ...
Na jaře ředkvičky, na podzim jablka a švestky přímo ze stromu. V zimě zásoby kořenové zeleniny, brambory a zelí. A léto? To je plné hojnosti. Dozrávají rajčata, mrkev, hrách a všechno možné ovoce. Recepty v nové Božské kuchařce využijete po celý rok. Budete potřebovat běžně dostupné suroviny, které seženete ...
Fermentace - Kvašené potraviny pro zdravý život - Holly Davisová, Vydavateľ: Grada, Väzba: Knihy viazané, Počet strán: 272, Rok vydania: 2021 Co má společného váš oblíbený farmářský sýr s kváskovým chlebem s křupavou kůrčičkou, sklenkou perlivého domácího zázvorového piva nebo miskou marinovaných oliv? ...
Druh sortimentu : Kniha, Koření z babiččiny zahrádky, Autoři : Klára Trnková, Rok vydania : 2021,.
Z kouzelného rendlíčku stoupá pára. Kdysi se lidé řídili v nejedné činnosti postavením slunce a měsíce a dobře věděli, kdy nastolit půst a kdy hodovat. Dnes v době počítačů a internetu nepravidelně jíme, přejídáme se, jsme závislí na sladkostech. Vraťme se ke zkušenostem předků. Podle biorytmů života ...
PŘENESTE CHUTĚ OPRAVDOVÉHO MEXIKA I DO SVOJÍ KUCHYNĚ Mexická kuchyně byla pro Mely Martínez vždy spojena s rodinou, pospolitostí a tradicí. Mely se narodila a vyrostla v Tampicu a už ve velmi útlém věku začala pomáhat v kuchyni. Dlouhá tropická léta trávila na babiččině ranči ve státě Veracruz, kde mimo ...
Fermentované a živé kultury jsou oblíbené pro jejich zajímavé a vrstvené chutě a přínosy pro zdraví střev a posílení imunity, dosud však nevznikla kniha, která by byla autorizovaná a snadno použitelná. V knize najdete 100 receptů na kvašená jídla a nápoje Průvodce farmářskou kulturou fermentování vám ...
Milujete dobré jídlo a peprné historky z kuchyní? Potom je pro vás kniha Šéfkuchařův deník. Příběh kluka z malého města, který to dotáhl na gastronomický Olymp. Chutěmi a vůněmi prosycené řádky nahlížejí pod pokličky nejvybranějších specialit a životů lidu kuchařského po širém světě. Kdo chce v této ...
Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu ...
Autor : Ondřej Hutník, Doc. PhDr. Laura Janáčková, Popis : První česká kuchařka z afrodiziak, která představuje to nejlepší ze spojení populární sexuoložky Laury Janáčkové a skvělého šéfkuchaře Ondřeje Hutnika. V knize najdete potraviny, které ovlivňují lásku, jejich všestranné využití, a to nejen v ...
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné pánve, až po dezerty jako restované fíky s tmavou čokoládou a mořskou solí. ...
Když před osmi lety vyšla Ivě Kohoutkové knížka Pečeme bez lepku, nenapadlo ji, že tím nekončí. Její knížka měla úspěch, a tak čtyři roky poté následovala další – Vaříme bez lepku. I ta se setkala s příznivým ohlasem a došlo na knížku třetí, neboli Cukroví bez lepku. Sladkosti jsou nedílnou součástí ...
Popis : Největší český portál o vaření Toprecepty.cz přináší pokračování těch nejhledanějších receptů českých kuchyní. Naše kuchařka 2 vám naservíruje 150 autentických a prověřených receptů s podrobně popsaným postupem, jejichž součástí je celostránková fotografie. Každý recept obsahuje unikátní QR kód, ...
Pít dobré víno je radost – i trochu věda. Je to však věda radostná, která navíc potěšení z ušlechtilého nápoje, který je s lidstvem celá tisíciletí, významně umocňuje. Kniha Rozpravy o víně je toho vynikajícím důkazem. Zdenek Červenka - nejen spisovatel, ale světoznámý vědec (působil například na univertách ...
Autor : Markéta Poláčková, Popis : Markéta Poláčková, Michaela Landová, Josef Maršálek, Zlata Otavová a soutěžící z druhé řady pořadu Peče celá země I napodruhé přináší kuchařka ucelený soubor 115 soutěžních receptů, které jsou bohatě doplněny fotografiemi výsledných produktů i záběry z natáčení České ...