Společnost Thomas Tracy vydává dne 20. dubna 2010 nevšední kuchařku s názvem Večeře pro maminku od Rudolfa Roztočila. Kniha je určena všem milovníkům dobré kuchyně a nabízí více či méně známé recepty z kvalitních, čerstvých a především dostupných surovin. Každý recept autor "okořenil" zajímavým komentářem, ...
Autoři milým osobitým stylem seznamují čtenáře s malebnými místy staré Prahy a možností příjemného posezení v místních restauracích. Najdete zde také recepty, podle kterých si můžete připravit jídlo, které vám na daném místě zachutnalo. (tisíce chutí pod stovkou věží)Vydané dňa: 10.1.2002Vydanie: 1.Väzba: ...
Prohlédnout všechna čísla Apetitu, která od dubna roku 2004 vyšla, byla fuška a vybrat z nich opravdu to nejlepší byl doslova nadlidský výkon. O některých receptech jsme měli jasno hned, o jiných jsme vedli vášnivé diskuze, ale podařilo se! Nabízíme vám na 150 nejoblíbenějších, vyzkoušených, doslova ...
Již třetí aktualizované vydání úspěšného gastronomického průvodce ! Herec a gastronadšenec Lukáš Hejlík se v roce 2021 hlásí s aktualizovaným vydáním gurmet průvodce 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka. Kniha vznikla ze stejnojmenného blogu, kterému se autor věnuje již 7 let. Lukáš objíždí české luhy a moravské ...
"Roku 1817, před sto lety, po neúrodě let tehdejších v celé střední Evropě, překvapil všechny vrstvy obyvatelstva hrozivý nedostatek obilí se svými průvodci, nedostatkem mouky a chleba, hladem. Hospodáři, lidumilové, znalci přírody, lékaři o překot závodili, jinde i u nás, v ušlechtilém snažení získati ...
Ako bylinky poznávať, zbierať, spracovávať, uschovávať a potom aj používať – toto všetko sa dozviete v knihe Babičkine nové bylinky. Sú v nej usporiadané celoživotné skúsenosti a recepty známej bylinkárky, ktoré inde nenájdete. Dozviete sa, aké ročné obdobia sú najvhodnejšie pre konkrétne druhy liečivých ...
After twenty-five years of ''sex, drugs, bad behaviour and haute cuisine'', chef and novelist Anthony Bourdain has decided to tell all. From his first oyster in the Gironde to his lowly position as a dishwasher in a honky-tonk fish restaurant in Provincetown; from the kitchen of the Rainbow Room atop ...
První kuchařka vyvolala neobyčejný zájem o téma jedlých květů i plevelů. Autorka organizuje i terénní semináře a kulinární workshopy. Know-how v oblasti jedlého kvítí a býlí u ní čerpali i špičkoví pražští kuchaři. Křest druhé knihy – Notesu Květinové kuchařky tak mohl proběhnout v prostoru restaurantu ...
Základní surovina TEGRAL je vyrobena výhradně z "oživlého" naklíčeného obilí či jedlých semen. Právě díky tomuto přírodnímu postupu a šetrnému zpracování má finální výrobek pečivo z TEGRALU mimořádně vysokou nutriční hodnotu (vitaminy, minerální látky, enzymy a velký obsah vlákniny). Jeho častá konzumace ...
Kniha - DJ BBQ; Jamie Oliver, 128 strán, česky, brožovaná bez lesklého krytu.Táto BBQ kuchárka z produkcie Jamie Oliver''s Food Tube je dielom amerického DJ a skvelého BBQ kuchára, ktorý žije a dýcha ako varením, tak bavením ľudí. Najradšej griluje na dreve a drevenom uhlí, na ktorých pripravuje všetko ...
Oblíbené autorské a manželské duo, Luise Vindahl a David Frenkiel představuje nejnovější přírůstek do své početné rodiny – knihu Little Green Kitchen. Luise a D….
Čím dál vyšší počet pacientů v dialyzačním programu vedl autorku této knihy k hippokratovské úvaze o významu a přínosu vyváženého jídelníčku v terapii ledvinové nedostatečnosti. Kvalita surovin, dodržování jednoduchých zásad pro kombinaci jednotlivých nutrientů, ale i přiměřená tělesná aktivita a odpočinek ...