Theobroma cacao, čokoláda, "pokrm bohů". Lahůdka či příčina migrén? Afrodiziakum nebo lék? Náboženský symbol či dokonce měna jihoamerických indiánů? Autoři této knihy odhalují všechna tajemství, která se za staletí kolem této lahodné pochoutky nashromáždila. Je to historie plná překvapivých zvratů, ve ...
Kniha - autor Filip Vrána, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Jižní Morava není jen krajem vína. Pivovary tu byly už od středověku a do módy se vrací i dnes. V celém regionu vyrostlo už téměř 60 minipivovarů a další se chystají. Konzumenti žijí ve zlaté době, mohou ochutnávat podle libosti. ...
Kniha – autor Helena Vybíralová, 96 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých, kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína a ještě víc piva, se nikdy ...
Kniha - autor Karel Sládek, 80 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Knížka Do hlubin rybářovy duše uvádí čtenáře do bohatého života nad i pod vodní hladinou. Vypráví o vodě, rybách, řekách, pramenech, potůčcích, rybnících, rybářích a o tom, co vodní svět a jeho pozorování přináší citlivému člověku. ...
Název: Napečme si šťastieEdice: Fortuna PraxisAutor: Katarína BrychtováJazyk: slovenský jazykNakladatelství: Fortuna LibriZnačka: Fortuna LibriDruh: KnihaVazba: Pevná bez přebalu leskláPočet stránek: 112V prodeji od: 11/2018Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x0 mmISBN: 978-80-8142-812-8.
Na rok 2021 chystáme od Sandora Katze dvojdílné Umění fermentace. Jedná se nejobsáhlejší knihu o fermentaci, co kdy vyšla, psanou opět autorovým neodolatelným způsobem. Pokud jste fanoušci fermentace nebo se o tomto oboru chcete více dozvědět, něco si doma nakvasit, vybavit si kuchyň, osvojit si opravdu ...
Po bestsellerech Babicovy dobroty je tohle osmá kniha mých receptů, které jsem za pár let, co se pohybuju v šoubyznysu, vydal a troufnu si tvrdit, že je naprosto jiná, než ty předešlé. Jiná je proto, že touto knihou oslovuji úplně jiné publikum než za těch 10 let, co jsem vařil v televizi. Všechno vzniklo ...
V dnešní době přibývá dětí s nadváhou, ať už je příčina v tom, že mají mnohem méně pohybu, či mají zdravotní potíže. Autorka, která se sama léta potýkala s nadváhou svého dítěte, nabízí pestrý výběr receptů na jídla, která dětem chutnají, ale která by alespoň trochu odpovídala požadavkům zdravé výživy ...
Všechno, co potřebujete vědět o vegetariánství, kompletní návod, výhody a problémy. Jídla pro každého, snadné & originální vegerecepty. Co mám dělat, když chce být dítě veganem? Jak se vyhnout nedostatku železa a vitamínu D. Kniha Vegetarián je určena všem, kdo přemýšlí o svém životě a nechtějí být jen ...
Nadýchané knedlíky jako příloha i plněné jako samostatné jídlo. Ty nejlepší noky a k tomu poctivé české a inspirující zahraniční omáčky Už se vám sbíhají sliny? Novinka z Edice Apetit Knedlíky, noky & omáčky, kterou pro vás redaktorka Stáňa Moravcová ml. Co by byly knedlíky a noky bez pořádných omáček? ...
Bez populární Sandtnerky, která poprvé vyšla ve 20. letech 20. století, se neobejde žádná moderní hospodyně. Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů paní Marie Janků-Sandtnerové je spolehlivým návodem na přípravu nejen českých jídel, ale i mezinárodních pokrmů. Na své si přijdou příznivci tradiční kuchyně ...
Kniha - autor Libuše Langmannová, 160 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá Rádi vzpomínáte na pečení našich babiček, kdy na stole byla připravená mramorová bábovka, buchty nebo báječné linecké? Pamatujete na retro dobu našich maminek, kdy se pekly rychlé moučníky, tvarohové řezy a jablečné záviny? ...
Jestli v cukrařině existuje královská disciplína, pak jsou to dorty! A když se do jejich přípravy pustíme společně, upečeme nejedno umělecké dílo. Kouzlo těch nejlepších dortů totiž spočívá v tom, že lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale také oku. Proto vám prozradím své největší vychytávky, díky kterým ...
Fermentované a živé kultury jsou oblíbené pro jejich zajímavé a vrstvené chutě a přínosy pro zdraví střev a posílení imunity, dosud však nevznikla kniha, která by byla autorizovaná a snadno použitelná. V knize najdete 100 receptů na kvašená jídla a nápoje Průvodce farmářskou kulturou fermentování vám ...
Druh sortimentu : Kniha, 50 chutí cheesecake, Autoři : Slávka Mišíková, Rok vydania : 2021,.
Čeká vás přes 60 nových famózních receptů, které zvládne úplně každý. Naučíme se, jak jednoduše upéct lahodnou briošku, jak na ty nejoblíbenější kokosky nebo jak vykouzlit ten nejvoňavější chleba. Součástí bude také španělské vzrůšo Churros nebo recept na francouzské Eclairs. Nezapomněla jsem ani na ...