Druhé rozšířené vydání oblíbené vietnamské kuchařky, ve které najdete mnohem víc než jen receptyZajímavosti ze světa vietnamské kuchyně, představení tradičních vietnamských surovin a tipy na jejich nakupování, doporučení na vietnamské podniky v České republice, tipy na gastro výlety ve Vietnamu, ale ...
Kniha - autor Petr Basař; Gabriela Basařová; Jindřich Chejn; Josef Tolar, 920 stran, česky, Pevná bez přebalu lesklá - autor Petr Basař; Gabriela Basařová; Jindřich Chejn; Josef Tolar, 920 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Unikátní publikace obsahuje více než 5000 aktuálních profesionálních výrazů ...
V knize Tradice s podtitulem Lidové zvyky a recepty spojily síly časopisy Venkov & styl, který už více než deset let přináší svým čtenářům spoustu reportáží o našich tradicích a zvycích, a Apetit, jenž téměř po dvě desetiletí nabízí inspiraci pro všechny, kteří rádi dobře jedí a vědí, že domácí pohoda ...
Kniha - česky, Brožovaná s přebalem matná Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce objevíte recepty, podle nichž připravíte rychlou teplou večeři i slavnostní oběd. Najdete ...
Jak už sám název napovídá, muzikálová zpěvačka, známá i z koncertních pódií, se ve své knize se čtenáři rozdělí o recepty své i recepty mnoha kamarádů a významných osobností, které Hanka Křížková od nich získala a které doplnila svými vtipnými glosami. Bohatě ilustrovaná publikace nabízí čtenářům více ...
Miluju, když můžu rozdávat sladkým radost druhým. Říká se, že sladké obaluje nervy a hází člověka do pohody, protože "sladké není jenom cukroví, sladké je i úsměv a mámení". Sladké je možná i trochu závislost, ale docela určitě dělá lidi šťastnějšími a dokáže jim vykouzlit úsměv na rtech. A to je taky ...
Kouzlo indické kuchyně v autentických receptech. Indická kuchyně si u nás získala obrovskou popularitu. Vpusťte její lahodné chutě a vůně k sobě domů i vy! Pomůže vám s tím food blogerka Ilona Bansal alias Chai and Chilli, která vám dodá pořádnou dávku exotiky v podobě lahodných receptů. Poradí vám také, ...
Autorka vás s touto knížkou přenese do světa, v němž jednoduché slané i sladké koláče především z listového a křehkého těsta zvládne upéct bez problémů úplně každý. Knížka vás jednoduchým, přesto poutavým způsobem naučí, jak upéct klasické ovocné koláče, galetky, košíčky, tak i moderní exotické recepty. ...
Domácnosti našich babiček II je věnován zpracování, konzervování a uskladnění masa, ovoce, výrobě nápojů, a to alkoholických i nealkoholických, dále octů i ochucených olejů, sběru a zpracování planých rostlin. Závěrečnou kapitolu tvoří suroviny a recepty, které jsou zajímavé a neobvyklé a které nebylo ...
Zájezdní hostinec vždy býval symbolem cesty, zastavení a pokračování. Autor Martin Jiskra procestoval život s vařečkou v ruce, aby se nakonec zastavil a začal budovat vlastní podnik. Jeho oddanost a nadšení pro řemeslo daly vzniknout poctivým českým pokrmům, na které do Zájezdního hostince U Jiskrů chodí ...
Vaření ze zvěřiny už dávno není výsadou myslivců. Dnes se dá jelení, srnčí či kančí maso sehnat třeba online. Zvěřina je totiž velmi ekologické maso: zvěř žije ve volné přírodě, konzumuje jen to, co jí chutná. Maso je libové a neobsahuje stresové hormony. A příprava zvěřiny vůbec není tak složitá, jak ...
Popis : Chcete se naučit vařit? Nebo už se v kuchyni nějaký čas pohybujete, ale stále to není ono? Nová kniha z dílny Apetitu vás provede přípravou oblíbených jídel, která díky srozumitelně napsaným receptům zvládne opravdu každý. Kuchařka pro začátečníky od Apetitu vám bude skvělým rádcem při prvních ...
Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka po Francii střídají recepty našich babiček. Začtěte se do vzpomínání na dobu, kdy ...
Ohněm a kouřem voní nová kniha "Grilování, tipy a postupy krok za krokem". Za kvalitou tohoto precizního průvodce grilováním stojí oblíbení autoři kuchařských knih,Roman Vaněk a jeho žena Jana. Kuchařka vychází v nové edici"Recepty pro každého" a standardně obsahuje tipy na grilování a jednoduché recepty, ...
Gastrosexuál? Že jste o žádném ještě neslyšeli? A přitom je možné, že jednoho máte doma! Gastrosexuál je muž, který raději než o výsledcích hokeje čte o hovězím mase, rád investuje do papiňáku nebo tyčového mixéru a zná veškeré techniky krájení i metody vaření. Svou rodinu neustále rozmazluje kulinářskými ...
Uvařte si více než 75 středozemských receptů, ve kterých zužitkujte vše, co je právě v sezóně — od těch nejjednodušších jako bylinková ricotta, přes večeře pro pracovní týden jako zapečená směs uzeniny, papriky a cibule z jedné pánve, až po dezerty jako restované fíky s tmavou čokoládou a mořskou solí. ...
Když před osmi lety vyšla Ivě Kohoutkové knížka Pečeme bez lepku, nenapadlo ji, že tím nekončí. Její knížka měla úspěch, a tak čtyři roky poté následovala další – Vaříme bez lepku. I ta se setkala s příznivým ohlasem a došlo na knížku třetí, neboli Cukroví bez lepku. Sladkosti jsou nedílnou součástí ...