Kniha - Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu - autor Iva Trhoňová; Ludmila Gottwaldová, 264 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá.Prověřené recepty na domácí kváskové pečivo všeho druhu"Nic neprovoní domov tak, jako s láskou upečené pečivo."Kváskové pečivo má u nás dlouhou tradici, ...
Brambory pocházejí z Jižní Ameriky, kde je pěstovali Inkové. Poté, co byla jejich říše v první polovině 16. století dobyta Španěly, se brambory spolu s jinými poklady dostaly do Evropy. Až do počátku 17. století se brambory pěstovaly převážně jako vzácná okrasná rostlina nebo léčivá plodina. Roku 1616 ...
VÝPRODEJKniha obsahuje skutečně podrobný popis všech povolených přídatných látek v potravinách včetně možného zdravotního dopadu jejich konzumace. Dozvíte se také, jak a proč se používají různé skupiny přídatných látek a jak se výrobcům daří nás konzumenty "ošidit". Naleznete tu i jednostránkový seznam ...
Probiotikům se připisuje celá řada blahodárných účinků, ale zejména poskytují střevům prospěšné bakterie a zabraňují množení těch škodlivých. Díky zdravé stravě a správné péči o trávení se budete každým dnem cítit lépe. A k tomu vám pomohou všechny ty báječné, zcela přírodní a dostupné potraviny bohaté ...
Autor : Kateřina Bičíková, Popis : Osmdesátka úžasných receptů ze zbytků – i beze zbytku! Krémová polévka s mrkvovou natí, řepný burger, kopřivový špenát, šeříkový sirup nebo plněné kedlubnové listy, saláty, dezerty i likéry – množství lahodných bezmasých receptů, stravitelných přitom i pro fajnovější ...
Zamilujte si pečení s domácí pekárnou! I s malou domácí pekárnou se dají dělat velké zázraky. Inspirujte se postupy známé pekařky Ivy Trhoňové, která ve vaší kuchyni rozehraje lahodný koncert chutí a vůní! Čekají na vás do detailu vyladěné recepty na slané i sladké pečivo, chleba, rohlíky nebo buchty. ...
Jsou recepty, ke kterým se pořád vracíte, a snad ještě víc je těch, které objevujete – u babičky nebo sousedky, u přátel na večeři, v časopisech, v restauracích. Proto jsme pro vás připravili zápisník plný volných řádků, kam si můžete své nejoblíbenější recepty zaznamenat. Sepsali jsme do něj ovšem i ...
Nechcete nebo nemůžete solit? Rádi byste omezili slaná jídla ve svém jídelníčku? Naše strava je nositelem řady přebytků a balastu, které narušují fungování lidského organismu a poškozují tělesné orgány. Jedním z významných negativních činitelů je ohromující nadbytek soli, již potravou tělu dlouhodobě ...
Elektronická kniha - autor Eva Francová, 360 stran.Pokračování úspěšného prvního dílu Kuchařka ze Svatojánu Naše tělo je úžasný stroj, který bezchybně funguje, pokud se o ně staráme. Je skoro neuvěřitelné, jaké škody, rány či otravy dokáže samo napravit, pokud mu nebráníme, ale naopak ho podpoříme. A ...
Pokud máte rádi cestování a dobré jídlo, připojte se k šéfkuchařské superstar Jamesi Martinovi a jeho filmovému štábu na kulinární výpravu Velkou Británií. Na překrásných místech vaří z toho nejlepšího, co může jeho velká země nabídnout. Navštěvuje špičkové restaurace, setkává se s přáteli šéfkuchaři, ...
Nora Gedgaudas nás v této knize seznámí s přirozeným a zdravým způsobem života našich pradávných předků v době před rozvojem zemědělství a se zjištěním antropologů, že s nástupem zemědělství se zhoršila naše tělesná stavba a zdraví, začali jsme trpět častějšími vrozenými vadami, zubním kazem, podvýživou ...
V pozůstalosti E. Junkové se zachovala krabice se sbírkou originálních lístečků rukou psaných receptů, podle nichž naše populární závodnice ve svém bohatém životě vařila. Recepty svědčí o kulinářské vytříbenosti kuchařky i o šetrnosti hospodyně. Při přípravě jídel podle Eliščiných receptů autoři knihy ...
Pokus najít odpověď na to, zda pražská kuchyně měla svůj vyhraněný ráz, není zcela jednoduchý. Praha nikdy nebyla malou kulturně uzavřenou enklávou, naopak vždy se jednalo o otevřené město přijímající stále nové vlivy. V knize Pražská kuchyně běžná i sváteční Pavel Růt představuje znovu své rozsáhlé ...
Kniha - autorka Květa Korečková, 120 strán, česká, pevná bez matného krytu Veľká obrazová publikácia popisuje jednotlivé vianočné sviatky, s nimi spojené rituály a jedla, tradičné i netradičné, ktorá sa k jednotlivým dňom pripravovala. Okrem zabudnutých receptov sú tu aj návody na výrobu figurálnych ...
Tato kniha navazuje na první, velice úspěšnou, kuchařku Karolíny Kamberské - Karolína, domácí kuchařka - i na její stejnojmenný populární pořad na TV Prima. Šest přehledných kapitol nabízí prověřená a nápaditá jídla pro všední i sváteční den a různé životní situace. Jídlo je pro Karolínu jistotou, která ...
Mnoho lidí si přeje změnit své stravovací návyky, chtějí vařit jinak, zdravěji, ale nevědí, jak začít. Právě pro ně je určena tato kniha. Nabízí jednoduché recepty pro všední dny a praktické rady a informace pro orientaci v džungli rozporuplných názorů na zdravou stravu. A protože autorka se dlouhodobě ...
Hled�te pestr�, origin�ln� a do detailu promy�len� recepty? Martina Hladjuk alias Mamachef p�ich�z� s v�b�rem sv�ch nejlep��ch j�del, a nav�c v�m porad�, jak pokrmy efektn� serv�rovat. Pod veden�m zn�m� food fotografky a b�val� ��astnice presti�n� ...
Dress code se dnes již nepovažuje za omezení tvořivosti a individuality, nicméně k pochopení pravidel oblékání je stále zásadní, a to i v případě, že se je snažíme překročit. Tato kniha obsahuje souhrn klasických pravidel pánského oblékání upravených podle moderního vkusu a zároveň slouží jako záchytný ...