Knížka přibližuje známé, ale i některé už téměř zapomenuté byliny, které bývaly běžné u každého domku a v každé zahrádce, kde byl kromě užitkových rostlin, alespoň kousek věnován květinám. Obsahuje popisy oblíbených květin našich babiček a rady pro jejich pěstování. V publikaci najdete také zajímavosti ...
Kniha - česky, Brožovaná s přebalem matná Drůbeží maso je velice oblíbené a vyhledávané. Dokonale se snoubí s mnoha přísadami, od pálivých a voňavých koření až po lahodný a jemný med či smetanu. V naší nové kuchařce objevíte recepty, podle nichž připravíte rychlou teplou večeři i slavnostní oběd. Najdete ...
Kniha - autor Radka Hrevušová, 112 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Vejce jsou jednou z nejběžnějších a nejzdravějších potravin. Kuchařka obsahuje pestrý výběr jednoduchých receptů na jejich přípravu. Snadno podle nich připravíme rychlou snídani, svačinu, oběd i večeři, s minimem dalších surovin ...
V dnešní době přibývá dětí s nadváhou, ať už je příčina v tom, že mají mnohem méně pohybu, či mají zdravotní potíže. Autorka, která se sama léta potýkala s nadváhou svého dítěte, nabízí pestrý výběr receptů na jídla, která dětem chutnají, ale která by alespoň trochu odpovídala požadavkům zdravé výživy ...
Knedlík je mimo veškerou pochybnost králem české kuchyně. Knedlo-vepřo-zelo, svíčková, guláš a stovky jiných jídel si nelze představit bez knedlíku. Škála knedlíkové fantazie je ovšem mnohem bohatší, známe i knedlíky plněné, ovocné, zeleninové… a možná si ledaskdo sladkobolně vzpomene na knedlíková kouzla ...
Kniha - autor Radka Hrevušová, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá Máte rádi voňavý domácí chléb, křupavé domácí rohlíky a houstičky či nadýchané moučníky? Chcete si zkusit upéci vlastní kváskový chléb či připravit pohoštění pro přátele? V kuchařce najdete mnoho jednoduchých osvědčených receptů s použitím ...
Kniha - autor Miloš Velemínský, 144 stran, česky, Brožovaná bez přebalu lesklá - autor Miloš Velemínský, 144 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Aktualizované vydání populární kuchařky pro zdravé srdce. Seznámíte se s potravinami a recepty z běžných surovin, které jsou vhodné pro anticholesterolovou ...
Kniha - autorka Magdalena Wagnerová; Zdeněk Netopil, 188 strán, český, pevný bez lesklého krytu Alegorické rozprávkové podobenstvo o podarenej-nepodarené rybe, ktorá má problém udržať smer, s plávaním je trochu na Škorpiónovi, a tak radšej chodia po dne, pretože má nohy. Lenže aj keď sa niekto narodí ...
Autor : Hana Barešová, Miloslav Hronek, Popis : Kniha o výživě v těhotenství a při kojení je připravena odborníky – docentem Miroslavem Hronkem a nutriční terapeutkou Hanou Barešovou - jako praktický průvodce stravou ve dvou krásných, ale náročných a svým způsobem výjimečných obdobích života ženy, v ...
Křehké, šťavnaté a lahodné – prostě steaky! Vaření je radost: stačí málo surovin a osvědčené recepty a vaření vás bude bavit! Perfektní příprava steaků – snadná jako nikdy: otevřete záložky knihy a to nejdůležitější budete mít vždy na očích. Hovězí, vepřové, drůbeží steaky, opečené nebo s omáčkou: v ...
Když se řekne Mexiko a Texas, vybaví se člověku slunce a kaktusy, když k tomu přidáte kuchyni, vzpomenete si na nachos, chilli con carne a guacamole. Ale je toho mnohem víc! Tato kuchyně je pestrobarevná a aromatická. Na své si přijdou milovníci masa i vegetariáni, milovníci chilli i ti, kdo dávají přednost ...
Vaření ze zvěřiny už dávno není výsadou myslivců. Dnes se dá jelení, srnčí či kančí maso sehnat třeba online. Zvěřina je totiž velmi ekologické maso: zvěř žije ve volné přírodě, konzumuje jen to, co jí chutná. Maso je libové a neobsahuje stresové hormony. A příprava zvěřiny vůbec není tak složitá, jak ...
Autor : Zuzana Grofová, Popis : V situaci, kdy se nám nebo našemu blízkému obtížně či dlouhodobě hojí rána, je třeba si uvědomit, že správná výživa proces hojení podpoří či přímo umožní. Tělo potřebuje dodat jak základní stavební kameny pro hojení, tak ostatní nezbytné součásti. V dnešní době se klade ...